مهاجرت کاری به استرالیا
استرالیا یکی از کشورهای پهناور جهان در قاره اقیانوسیه است که روابط قوی سیاسی و اقتصادی با سایر کشورها جهان دارد و به همین دلیل فرصتهای شغلی در استرالیا زیاد است. نرخ بیکاری در این کشور طبق آخرین آمار منتشر شده در سال 2024 حدود 3.8 درصد است و در حال حاضر برنامههای متنوعی برای مهاجرت کاری به استرالیا وجود دارد. کمبود نیروی کار یکی از مشکلات اصلی دولت این کشور است و دولت با تسهیل شرایط جذب مهاجران سعی دارد این مشکل را برطرف کند.
تنوع فرصتهای شغلی و پذیرش مهاجران در جامعه از مزایای کار در استرالیا برای اتباع خارجی است که با ویزای کار به این کشور مهاجرت کردهاند. اگر برای داشتن یک زندگی راحت و درآمد بالا قصد مهاجرت کاری به استرالیا را دارید، مطالعه این مقاله از گروه مهاجرتی فیدس به شما کمک میکند تا سریعتر بتوانید خود را برای پیدا کردن شغل و دریافت ویزای استرالیا آماده کنید.
فهرست مطالب
- شرایط کار در استرالیا
- شرایط کار در استرالیا برای ایرانیان
- مراحل مهاجرت کاری به استرالیا
- امتیازبندی ویزای کار استرالیا
- مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به استرالیا
- انواع ویزای کای استرالیا
- لیست مشاغل ویزای کار استرالیا
- هزینه ویزای کار استرالیا
- حقوق کار در استرالیا
- کار دانشجویی در استرالیا
- چگونه در استرالیا کار پیدا کنیم؟
شرایط کار در استرالیا
استرالیا با روابط تجاری مثبت و اقتصاد پایدار خود توانسته به یکی از بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت کاری تبدیل شود. طبق قوانین این کشور هر کارمند موظف به 38 ساعت کار در هفته است و کارفرما باید ماهانه مبلغی را به حساب بازنشستگی کارکنان خود واریز کند. از دیگر شرایط کار در استرالیا نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود قوانین کارآمد برای کارمند و کارفرما در استرالیا باعث شده مهاجرانی که در این کشور مشغول به کار هستند از حقوق برابر و عادلانه برخوردار باشند.
- در استرالیا شرایط برای استخدام خانمها و آقایان برابر است و افراد در زمان استخدام فقط براساس مهارتها و تواناییهای خود ارزیابی میشوند.
- کارفرمایان در استرالیا موظف هستند برای همه نیروهای خود محیط کار ایمن فراهم کنند.
- در صورت وقوع حادثه در محل کار بیمه تمامی هزینهها را پرداخت میکند. بیمه کار در استرالیا براساس قوانین دولتی، قوانین ایالتی و قلمرویی تنظیم میشود.
شرایط کار در استرالیا برای ایرانیان
در سالهای اخیر تعداد زیادی از ایرانیها برای کار در استرالیا به این کشور مهاجرت کردهاند تا از شرایط مطلوب کار و زندگی در این کشور پیشرفته بهرهمند شوند. اغلب ایرانیهایی که با ویزای کار به استرالیا مهاجرت کردهاند در شهرهای سیدنی، آدلاید، ملبورن و کانبرا سکونت دارند. شرایط مهاجرت به استرالیا برای ایرانیها در مقایسه با اتباع دیگر کشورها تفاوت محسوسی ندارد و همه کسانیکه از مهارت و استعداد کافی برای کار برخوردار هستند، با دریافت ویزای کاری میتوانند به این کشور مهاجرت کنند. داشتن جاب آفر یا اسپانسر برای مهاجرت کاری به استرالیا الزامی است.
مراحل مهاجرت کاری به استرالیا
برای مهاجرت کاری به استرالیا شرط سنی وجود دارد و فقط افراد زیر 45 سال میتوانند برای دریافت ویزای کاری اقدام کنند. داشتن مدرک زبان معتبر همچون آیلتس با نمره 6 به بالا، گواهی سلامت جسمانی، نداشتن سوء پیشینه و ارائه رزومه کاری مرتبط با شغل درخواستی از شرایط اصلی دریافت ویزا و پیدا کردن کار در استرالیا برای مهاجران است. همچنین از جمله مراحل مهاجرت کاری به این کشور میتوان بهموارد زیر اشاره کرد:
انتخاب
برنامه مهاجرتی
برای مهاجرت کاری به کشور استرالیا باید برنامهای را انتخاب کنید که با شرایط و مهارتهای شما همخوانی دارد.
ارسال
فرم ابراز علاقه (
EOI
)
ارسال فرم ابراز علاقه برای مهاجرت کاری به استرالیا از طریق سیستم Skill Select از مراحل اصلی مهاجرت به این کشور جهت دریافت انواع ویزای 189، ویزای 190، ویزای 491 و ویزای 188 است.
کسب
امتیاز برای ویزا
برای مهاجرت کاری به استرالیا باید در سیستم امتیازبندی (SkillSelect) برای صدور ویزا حدنصاب لازم برای هر برنامه مهاجرتی را بهدست آورید. حداقل امتیاز مورد نیاز برای دریافت ویزای کار استرالیا براساس نوع ویزا تعیین میشود. امتیازدهی در این سیستم براساس معیارهایی همچون سن، مهارت، تجربه کاری، تسلط به زبان انگلیسی و موارد دیگر انجام میشود.
اقدام
برای دریافت ویزا
پس از اینکه امتیازهای لازم را کسب کردید، باید برای اخذ ویزای مهاجرت کاری به استرالیا اقدام کنید. این مرحله شامل تکمیل فرمهای مربوطه، جمعآوری مدارک مورد نیاز و پرداخت هزینههای مرتبط با ویزا است. تکمیل فرم آنلاین درخواست ویزا و ارسال آنلاین مدارک باید در سایت ImmiAccountانجام شود.
بررسی
درخواست ویزا
پس از تحویل مدارک، سفارت استرالیا درخواست افراد متقاضی را براساس مراحل قانونی بررسی کرده و نسبت به صلاحیت فرد برای دریافت ویزا تصمیمگیری میکند. ارزیابی مدارک و اعلام تصمیم نهایی برای صدور ویزا از جمله مراحلی است که پس از تحویل مدارک و ثبت درخواست ویزا باید طی کنید. در برخی از موارد انجام تست سلامت نیز برای دریافت ویزا الزامی است.
مهاجرت
به استرالیا و شروع کار
پس
از دریافت ویزا میتوانید به استرالیا مهاجرت کرده و پس از استقرار در محل سکونت
خود برای کار در این کشور آماده شوید.
امتیازبندی ویزای کار استرالیا
برای اخذ برخی از ویزاهای کاری دائم یا موقت استرالیا فرد متقاضی ویزا باید در سیستم امتیازبندی استرالیا (Skill Select) حدنصاب لازم را بهدست آورد تا دولت این کشور درخواست وی برای صدور ویزا را بررسی کند. این سیستم به متقاضیان براساس معیارهایی از قبیل سن، سطح دانش زبان، سابقه کار در داخل یا خارج از استرالیا و مدرک تحصیلی امتیاز میدهد و حداقل امتیاز لازم برای انواع ویزای کار 65 از 100 است.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به استرالیا
اگر مهارت و شغل شما در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا قرار دارد، شانس شما برای دریافت ویزای کار در استرالیا زیاد است. برای دریافت ویزا و مهاجرت کاری باید مدارک را براساس اطلاعات درج شده در سایت سفارت تکمیل و سپس بهصورت آنلاین سابمیت کنید. مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به استرالیا باید بهصورت ترجمه شده به سفارت ارائه شود، بهصورت کلی مدارک لازم عبارتند از:
- گذرنامه معتبر؛
- کلیه مدارک هویتی از جمله سند ازدواج برای افراد متاهل؛
- عکس پاسپورتی؛
- مدرک معتبر زبان انگلیسی همچون آیلتس یا تافل؛
- مدارک و ریزنمرات آخرین دوره تحصیلی؛
- رزومه کاری و مدارک مربوط به سابقه شغلی؛
- مدارک مربوط به جاب آفر یا اسپانسر؛
- گواهی سلامت برای برخی از ویزاها؛
- مدارک دورههای مختلف آموزشی همچون دورههای فنی و حرفهای.
انواع ویزای کاری استرالیا
اگر مهارتها و قابلیتهایی برای تقویت اقتصاد و نیروی کار در استرالیا دارید، شانس شما برای دریافت یکی از 23 نوع ویزای کاری این کشور زیاد است. استرالیا برنامههای مختلفی برای مهاجرت کاری تدارک دیده تا کمبود نیروی کار در این کشور را از طریق جذب مهاجران جبران کند، افراد براساس شرایط خود میتوانند برای ویزای کاری موقت یا دائم استرالیا اقدام کنند.
ویزای کاری موقت استرالیا
این ویزا همانطور که از نام آن میتوان حدس زد مجوزی موقتی برای کار و زندگی در استرالیا است. در برخی شرایط در ویزای موقت نوع شغل فرد نیز درج میشود و دارنده ویزا فقط اجازه کار در آن زمینه خاص را دارد. ویزای کاری موقت اولین گام برای دریافت اقامت دائم این کشور است و اغلب افراد با این ویزا وارد خاک استرالیا میشوند. در حال حاضر تعداد کمی از ویزاهای کار موقت این کشور امتیاز محور هستن، برای این ویزاها باید حداقل 65 امتیاز در سیستم امتیازبندی بهدست آورید.
ویزای 489 استرالیا
اگر برای مهاجرت کاری به استرالیا حامی مالی یا اسپانسر شما یکی از اعضای خانواده یا یک آژانس دولتی باشد و متقاضی کار در مناطق کم جمعیت استرالیا شوید، برای شما ویزای موقت 489 صادر میشود. حداکثر مدت زمان اعتبار این ویزا 4 ساله است و بعد از آن میتوان برای ویزای دائم اقدام کرد. صدور این ویزا فعلا متوقف شده و امکان ثبت درخواست برای آن وجود ندارد.
ویزای 188 استرالیا
ویزای موقت 188 برای تمامی کارآفرینان و افرادی صادر میشود که برای سرمایهگذاری به استرالیا مهاجرت کاری میکنند. مدت اعتبار این ویزا 5 تا 8 سال است و بعد از آن فرد میتواند برای ویزای دائم درخواست بدهد.
ویزای موقت 476 ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای خاص
این ویزای موقت فقط برای افرادی صادر میشود که در دو سال گذشته برخی از رشتههای مهندسی مدرک خود را از دانشگاههای خاصی گرفتهاند، این ویزا حداکثر 18 ماه اعتبار دارد. در حال حاضر صدور این ویزا از طرف دولت استرالیا متوقف شده و امکان ثبت درخواست برای آن وجود ندارد.
ویزای موقت 485 ویژه فارغالتحصیلان دانشگاههای استرالیا
اگر پس از فارغالتحصیلی از دانشگاههای استرالیا قصد دارید در این کشور به کار و زندگی خود ادامه دهید و رشته تحصیلی شما در فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور قرار دارد با ثبت درخواست ویزای کار برای شما ویزای موقت 485 صادر میشود. دارنده این ویزا میتواند بعد از گذشت 2 تا 4 سال براساس شرایط خود برای ویزای دائم اقدام کند.
ویزای موقت کمبود مهارت 482 استرالیا
ویزای TSS با درخواست کارفرما و برای جبران کمبود نیروی کار ماهر در استرالیا صادر میشود. در صورتیکه قرارداد رسمی با کارفرما داشته باشید اعتبار این ویزا حدود 2 تا 4 سال است، مدت زمان اعتبار این ویزا براساس شغل فرد متقاضی تعیین میشود و اگر شغل در فهرست مشاغل مورد نیاز طولانی مدت باشد، ویزا بهصورت 4 ساله صادر میشود. این ویزا در نهایت میتواند مسیر فرد برای دریافت ویزای کار دائم در استرالیا را هموار کند.
ویزای کار دائم استرالیا
اگر قصد دارید برای همیشه در استرالیا زندگی کنید، باید یکی از انواع ویزای کاری دائم این کشور را داشته باشید. سابقه تحصیل یا کار در استرالیا، تخصص و مهارت بالای شغلی، داشتن جاب آفر و اسپانسر معتبر از جمله شرایط اصلی برای دریافت این نوع از ویزاها است.
ویزای 186 استرالیا
این ویزای اقامت دائم فقط برای افرادی صادر میشود که یک جاب آفر یا اسپانسر شغلی برای کار در استرالیا دارند. داشتن قرارداد رسمی و قرار داشتن شغل درخواستی کارفرما در فهرست مشاغل مورد نیاز استرالیا از شرایط دریافت این ویزا محسوب میشود.
ویزای 189 استرالیا
این ویزا برای افراد زیر 45 سال که مهارت خاصی دارند و شغل آنها در فهرست مشاغل مورد نیاز باشد بهعنوان ویزای کار دائم صادر میشود. افرادی که ویزای 189 را داشته باشند، اجازه کار و تحصیل در همه شهرهای استرالیا را نیز دارند. صدور این ویزا در حال حاضر انجام نمیشود و افراد متقاضی باید از طریق سایر برنامههای مهاجرتی استرالیا برای ویزای کار اقدام کنند.
ویزای 190 استرالیا
ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی یکی از پرطرفدارترین گزینههای برای مهاجرت دائم به استرالیا است. برای دریافت این ویزا باید در سیستم امتیازبندی حداقل ۶۵ امتیاز داشته باشید.
ویزای 187 استرالیا
این ویزا فقط با درخواست کارفرماها در مناطق کم جمعیت استرالیا با هدف تامین نیروی کار ماهر صادر میشود و در اغلب موارد فرد متقاضی ویزا باید حداقل 2 سال برای کارفرمای درخواست کننده نیروی کار در این کشور کار انجام دهد. در حال حاضر امکان ثبت درخواستهای جدید برای ویزای 187 استرالیا بسته شده است.
ویزای دائم نخبگان یا تلنت استرالیا
افراد نخبه و با استعداد در زمینههای مختلف شغلی همچون هنر، ورزش، علمی و پژوهشی که مدارک بینالمللی دارند برای کار در استرالیا میتوانند این ویزا را درخواست کنند. این ویزا نیاز به اسپانسر دارد و باید یک سازمان یا فرد مشهور در آن حوزه که شهروند استرالیا، دارای اقامت دائم استرالیا، شهروند نیوزلند یا کارمند یک ارگان دولتی در استرالیا است، اسپانسر متقاضی شود.
لیست مشاغل ویزای کار استرالیا
فهرست مشاغل در کشور استرالیا براساس کمبود نیروی کار در این کشور و میزان تخصص افراد به سه دسته تقسیم میشود. افراد متقاضی مهاجرت کاری به این کشور باید قبل از هر اقدامی براساس مهارت خود این لیستها را بررسی کرده و در صورت قرار گرفتن شغل مورد نظر در یکی از این فهرستها برای ویزای کاری استرالیا اقدام کنند. اغلب مشاغل مرتبط با رشتههای فنی و مهندسی، ساختمانسازی، پزشکی، پرستاری، گردشگری، تدریس، گردشگری و آشپزی در این فهرستها قرار دارند.
هزینه ویزای کار استرالیا
در زمان ثبت درخواست برای ویزای کار استرالیا فرد متقاضی باید جهت بررسی پرونده مبلغی را بهعنوان ویزا بپردازد. این هزینه براساس شرایط فرد و نوع ویزای درخواستی متغیر است.
حقوق کار در استرالیا
میانگین حقوق سالانه در استرالیا بیش از 90 هزار دلار است که این رقم در مقایسه با هزینه زندگی در استرالیا نشان از سطح بالای درآمد و معیشت راحت افراد شاغل در این کشور دارد. شاغلان تمام وقت در استرالیا بهطور متوسط در هفته مبلغ 1769.80 دلار درآمد دارند که این عدد بهصورت سالانه معادل 92029.60 دلار و قبل از کسر مالیات است. همه افراد شاغل در این کشور بهازای حقوق دریافتی باید مالیات بپردازند.
افراد فعال در حوزه پزشکی بهخصوص جراحان مغز و اعصاب بیشترین حقوق کار در استرالیا را دریافت میکنند، میانگین حقوق سالانه این افراد مبلغی در حدود 394 هزار دلار است. مدرک تحصیلی و سابقه کاری جز عواملی است که بر افزایش حقوق دریافتی کارکنان در استرالیا تاثیر دارد. در حال حاضر حقوق یک کارمند با مدرک لیسانس 24 درصد بیشتر از افرادی است که در موقعیت شغلی مشابه با مدرک دیپلم کار میکنند.
کار دانشجویی در استرالیا
کلیه اتباع خارجی که با ویزای تحصیلی به استرالیا مهاجرت کردهاند، در طول دوره تحصیل خود اجازه 24 ساعت کار در هفته را دارند. در واقع دولت این کشور به دانشجوهای بینالمللی اجازه میدهد که در طول دوره تحصیل خود بهصورت پاره وقت در شغل مورد نظر کار کنند تا بتوانند بخشی از هزینه زندگی را با درآمد کار دانشجویی در استرالیا تامین نمایند. همچنین در تعطیلات بین ترم یا تعطیلات تابستانی محدودیتی برای ساعت کاری دانشجوها در استرالیا وجود ندارد. متوسط حقوق کار دانشجویی در استرالیا مبلغی در حدود 900 دلار در هفته است.
چگونه در استرالیا کار پیدا کنیم؟
اگر قصد مهاجرت کاری به استرالیا را دارید، قبل از هر اقدامی باید یک شغل مناسب در این کشور پیدا کنید. تسلط به زبان انگلیسی یکی از عوامل مهم برای پیدا کردن کار در این کشور است. حتما در انجمنهای حرفهای و شبکههای اجتماعی مرتبط با حوزه کاری خود عضو شوید تا با افراد و شرکتهای محلی بیشتر آشنا شوید. همچنین پیشنهاد میشود قبل از مهاجرت حتما در مورد بازار کار استرالیا تحقیقات لازم را انجام دهید. راهکارهای مختلفی برای پیدا کردن کار در استرالیا وجود دارد که سایتهای آنلاین کاریابی جز محبوبترین روشها محسوب میشود.
سایتهای کاریابی
یکی از راههای پیدا کردن کار در استرالیا جستجو در سایتهای معتبر کاریابی و ارسال رزومه برای کارفرماها از طریق این سایت است. تعداد سایتهای معتبر کاریابی در استرالیا زیاد است؛ اما از جمله معروفترین آنها میتوان به seek.com.au، Jobjobsjobs.com.au ، Adzuna و CareerOne اشاره کرد.
آژانسهای کاریابی
در استرالیا آژانسهای کاریابی معتبری همچون Hays، Adecco، Robert Half و موارد دیگر وجود دارند که افراد را برای استخدام در این کشور به کارفرماها معرفی میکنند. میتوانید اطلاعات بیشتر را از وب سایت آنها دریافت و درخواست خود را برای موقعیت شغلی مورد نظر آنلاین ثبت کنید یا در صورت حضور در استرالیا برای یافتن شغل مورد به دفاتر این آژانسها در شهرهای مختلف استرالیا مراجعه نمایید.
شبکههای اجتماعی کاریابی
قبل از مهاجرت به استرالیا ارتباطات خود را با افراد فعال در بازار کار این کشور تقویت کنید، شبکههای اجتماعی کاریابی همچون لینکدین را برای جستجوی شغل مورد نظر فراموش نکنید. همچنین میتوانید رزومه خود را برای مشاغل مرتبط با مهارتهای شغلی بر روی وبسایت شرکتها بهصورت مستقیم ارسال نمایید.
سخن پایانی
استرالیا با فراهم کردن فرصتهای شغلی متنوع و امکان جذاب برای زندگی راحت یکی از مقاصد محبوب برای مهاجرت کاری است. در این کشور فرهنگ پذیرش مهاجران بسیار بالا است و افراد ماهر میتوانند بهراحتی مسیر حرفهای و زندگی موفق خود را در این کشور آغاز کنند. انتخاب بهترین برنامه مهاجرت کاری به استرالیا یکی از بخشهای مهم در این مسیر است که برای موفقیت در آن باید با افراد متخصص در زمینه مهاجرت مشورت کنید. اگر برای کار قصد مهاجرت به استرالیا را دارید، همکاران ما در گروه مهاجرتی فیدس آمادهاند تا در کلیه مراحل اخذ ویزا کاری این کشور همراه شما باشند.
سوالات متداول
در شهرهای بزرگ معمولا فرصتهای شغلی بیشتری برای کار وجود دارد، شهرهایی همچون سیدنی، ملبورن، آدلاید، کانبرا و بریزبن جز بهترین شهرهای این کشور برای مهاجرت کاری به استرالیا است.
خیر، بهصورت کلی دریافت ویزای کار استرالیا بدون مدرک بینالمللی زبان همچون آیلتس با نمره بالای 6 امکان پذیر نیست.
درحال حاضر متوسط حقوق سالانه در استرالیا مبلغی در حدود 92 هزار دلار است که باید بخشی از آن بهعنوان مالیات به دولت پرداخت شود.