مهاجرت کاری به کانادا
کانادا جزو بزرگترین کشورهای صنعتی در جهان است که ظرفیتهای زیادی برای اشتغالزایی دارد و همین موضوع باعث شده تعداد فرصتهای شغلی در این کشور بیشتر از جمعیتش و تقاضا برای مهاجرت کاری به کانادا فزاینده باشد. دولت کانادا پس از پایان پاندمی کرونا اعلام کرد که در این کشور بیش از 960هزار فرصت شغلی خالی وجود دارد و شانس مهاجران برای استخدام در این مشاغل زیاد است.
دولت این کشور برنامههای مختلفی برای مهاجرت کاری به کانادا تدارک دیده است و افراد متقاضی فقط با داشتن جاب آفر از کارفرمای کانادایی یا از طریق برنامه اسکیل ورکر میتوانند برای مهاجرت اقدام کنند. اگر برای کار در کانادا و کسب درآمد بیشتر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، در ادامه این مقاله از گروه مهاجرتی فیدس با ما همراه شوید تا شرایط و جزئیات این مسیر مهاجرتی را با شما در میان بگذاریم.
فهرست مطالب
- شرایط مهاجرت کاری به کانادا
- انواع روشها برای مهاجرت کاری به کانادا
- مشاغل مورد نیاز کانادا در سال 2024
- شغلهای پردرآمد در کانادا بدون مدرک
- شرایط مهاجرت کاری ایرانیان به کانادا
- شرایط و نحوه کاریابی در کانادا
- شرایط دریافت ویزای کاری کانادا
- مدارک لازم برای دریافت ویزای کار در کانادا
- حقوق کار در کانادا
- مقدار مالیات بر درآمد کانادا
- اقامت کاری در کانادا
شرایط مهاجرت کاری به کانادا
رویای پیدا کردن کار در کانادا و مهاجرت به این کشور برای زندگی بهتر را اغلب جوانان در سر دارند، استانداردهای بالای زندگی در این کشور، تنوع فرصتهای شغلی و شرایط جذاب مهاجرت با خانواده، از جمله دلایلی است که باعث افزایش تقاضا برای مهاجرت کاری به کانادا شده است.
برای کار در کانادا بایدجاب آفر و ویزای کاری داشته باشید، کارفرماها در این کشور برای برخی از مشاغل مجبور به اخذ مجوز LMIA برای استخدام نیروی کار خارجی در این کشور هستند. تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی و داشتن سابقه کاری مرتبط با شغل درخواستی از جمله شرایط اصلی برای استخدام نیرو کار در کانادا است. بهصورت کلی شرایط عمومی مهاجرت کاری به کانادا عبارتند از:
- اخذ جاب آفر از کارفرما در کانادا؛
- ارائه رزومه کاری مرتبط با شغل درخواستی؛
- ارائه مدارک تحصیلی دانشگاهی یا مدارک شرکت در دورههای حرفهای؛
- گواهی نداشتن سوءپیشینه کیفری؛
- ارائه مدرک بینالمللی زبان انگلیسی یا فرانسه؛
- ارائه گواهی تمکن مالی یا قرارداد کاری برای اثبات توانایی پرداخت هزینه زندگی در کانادا؛
- ارائه گواهی سلامت برای برخی از برنامههای مهاجرت کاری به کانادا؛
انواع روش ها برای مهاجرت کاری به کانادا
طبق آمار رسمی منتشر شده در سال 2024، کانادا در حال حاضر جز ده اقتصاد برتر جهان است و نرخ بیکاری در این کشور حدود 6.1 درصد اعلام شده است. شانس مهاجران برای یافتن شغل مناسب در کانادا کم نیست و آنها میتوانند به روشهای مختلفی برای دریافت ویزای کاری کانادا اقدام کنند.
برای کار در کانادا به عنوان مهاجر، داشتن دعوتنامه رسمی از کارفرما یا همان جاب آفر الزامی است. برای دریافت جاب آفر از یک سازمان در کانادا میتوانید از طریق سایتهای کاریابی بینالمللی، شبکههای اجتماعی همچون لینکدین یا سایر روشها اقدام نمایید. ارسال رزومه و شرکت در جلسه مصاحبه با کارفرما، از مراحل اصلی این فرآیند است. در حال حاضر مهاجرت به کانادا از طریق کار به دو روش اکسپرس اینتری و جاب آفر انجام میشود که هریک از این روشها مزایای خاص خود را دارند.
مهاجرت کاری از طریق اکسپرس اینتری ( Express Entry )
اکسپرس اینتری یکی از مسیرهای محبوب در بین ایرانیها برای کار در کانادا است. این برنامه به افراد ماهر و متخصص اجازه میدهد تا بر اساس امتیازهایی مانند سن، تحصیلات، تجربه کاری، مهارت زبانی و دیگر عوامل به کانادا مهاجرت کنند. افرادی که از طریق سیستم اقدام نمایند، در صورت کسب امتیاز لازم میتوانند با دریافت ویزای کانادا به این کشور مهاجرت کرده و سپس اقامت دائم کانادا را دریافت کنند. این سیستم در حال حاضر شامل سه برنامه مهاجرتی نیروی کار ماهر فدرال، اسکیلد تریدز فدرال و تجربه کانادایی است. اگر سن شما زیر 29 سال است و بهزبان انگلیسی یا فرانسه مسلط هستید، شانس شما برای مهاجرت کاری به کانادا از طریق اکسپرس اینتری بالا است.
نیرو کار ماهر فدرال ( Federal Skilled Worker Program )
برنامه اسکیل ورکر کانادا (FSW) بهصورت ویژه برای افراد با استعداد طراحی شده است و فرد متقاضی باید حداقل 67 امتیاز را در این سیستم براساس مواردی از جمله سن، تحصیلات، سابقه کار و مهارتهای زبانی کسب کند. افراد بعد از کسب امتیازهای لازم در مرحله اول باید خود را برای مرحله دوم ارزیابی آماده کنند. در صورت کسب حدنصاب در هر دو مرحله اجازه کار در کانادا و دعوتنامه رسمی برای اقامت دائم در این کشور صادر میشود، این پروسه معمولا بین 6 تا 12 ماه طول میکشد. شانس افراد زیر 35 سال که مدرک آیلتس جنرال با نمره 7 به بالا و حداقل 2 سال سابقه کاری در 5 سال گذشته دارند برای دریافت ویزا از این طریق بالا است.
اسکیلد تریدز فدرال ( Federal Skilled Trades Program )
برنامه اسکیلد تریدز فدرال (FSTP) یک فرصت طلایی برای افراد زیر 30 سال است که در زمینه تجارت مهارت دارند. این برنامه از طریق سیستم اکسپرس اینتری امتیازات را به افراد اختصاص میدهد و افراد با امتیازات بالاتر اولویت بیشتری برای دریافت دعوتنامه از طریق این برنامه را دارند. داشتن حداقل 2 سال سابقه کار تمام وقت در 5 سال اخیر در یک از مشاغل حرفهای از جمله شرایط اصلی برای دریافت ویزا از این طریق است. همچنین فرد متقاضی استفاده از برنامه اسکیلد تریدز فدرال باید یک پیشنهاد کاری تمام وقت از یک کارفرما در کانادا برای 12 ماه داشته باشد یا داشتن یک گواهی تایید صلاحیت در شغل مورد که از سوی دولتهای استانی یا دولت فدرال کانادا برای فرد متقاضی ویزا صادر شده است. تسلط به زبان انگلیسی یا فرانسوی نیز از شرایط مهم برای استفاده از برنامه اسکیلد تریدز فدرال است.
تجربه کانادایی ( Canadian Experience Class )
برنامه تجربه کانادایی (CEC) یکی از مسیرهای مهاجرت به این کشور از طریق سیستم اکسپرس اینتری است. این برنامه برای افراد زیر 30 سالی طراحی شده که تجربه کار ماهرانه در کانادا را دارند و بهدنبال دریافت اقامت دائم در این کشور هستند. این برنامه برای فارغالتحصیلان دانشگاههای کانادا که تجربه کار پاره وقت دارند نیز یک گزینه عالی برای دریافت اقامت دائم است. داشتن حدقل یک سال سابقه کار مرتبط در 3 سال گذشته و کسب نمره آیلتس جنرال 5 یا مدرک معتبر زبان فرانسوی در سطح B1 از جمله مواردی است که شانس افراد متقاضی برای دریافت اقامت دائم از طریق این برنامه مهاجرتی را افزایش میدهد.
مراحل مهاجرت کاری به کانادا از طریق اکسپرس اینتری
اکسپرس اینتری یک سیستم امتیازبندی برای مهاجرت دائم به کانادا است، که بدون نیاز به پیشنهاد شغلی، امتیاز مهاجرت را محاسبه میکند. برای کار در کانادا و دریافت ویزای کاری از طریق سیستم اکسپرس اینتری باید صبر و حوصله زیادی بهخرج دهید؛ زیرا امتیازدهی به افراد متقاضی در این سیستم حدود 6 الی 12 ماه زمان نیاز دارد. دقت در ورود اطلاعات در زمان ثبتنام در سیستم "Express Entry" از جمله مواردی است که بسیاری از متقاضیان نسبت به آن بیتوجه هستند و همین موضوع باعث کسر امتیاز از آنها میشود.
برنامههای مهاجرت استانی کانادا ( PNP )
برنامه نامزدهای استانی در کانادا یکی دیگر از مسیرها برای مهاجرت کاری به این کشور است. در این برنامه هر استان در کانادا بر اساس نیاز خود به نیروی کار اقدام به صدور مجوز برای افراد متقاضی میکند. این برنامهها دارای یک سیستم امتیازبندی هستند و شرایط و امتیازات مخصوص به خود را دارند که با توجه به نیازهای اقتصادی و جمعیتی هر استان طراحی شدهاند. افرادی که در این برنامه شرکت میکنند، بر اساس لیست مشاغل مورد نیاز هر استان ارزیابی و انتخاب میشوند تا برای کار در کانادا ویزا دریافت کنند. این برنامه به ویژه برای نیروهای ماهری مناسب است که مهارت، تحصیلات و سابقه کار مرتبط با تحصیلات و شغل مورد نظر را دارند.
مهاجرت کاری از طریق جاب آفر
مهاجرت کاری به کانادا از طریق جاب آفر یا دعوتنامه رسمی از کارفرما، شامل ارسال رزومه برای موقعیت شغلی مورد نظر، مصاحبه با کارفرما بهصورت حضوری یا آنلاین، عقد قرارداد یا دریافت دعوتنامه رسمی برای ویزای کاری کانادا است. برای اینکه راحتتر بتوانید از این طریق به کانادا مهاجرت کنید، مناطقی از این کشور که نیاز بیشتر به نیروی کار دارند را در اولویت برای ارسال رزومه قرار دهید.
برنامه IMP کانادا
برنامه کار IMP کانادا مخفف عبارت "International Mobility Program" (برنامه انتقال بینالمللی) است و افراد متقاضی با دریافت ویزای کار IMP میتوانند بهراحتی و بدون نیاز به LMIA برای کار به کانادا مهاجرت کنند. فرصت کار در کانادا و تجربه زندگی در یک کشور توسعه یافته از جمله مزایای مهاجرت به این کشور با استفاده از برنامه IMP است.
انواع برنامههای
IMP
کانادا
- اجازه کار پس از فارغ التحصیلی از دانشگاههای کانادا (PGWP)
- ویزای کار همراه دانشجوی کانادا (این ویزا به همسر دانشجوی تمام وقت اعطا میشود.)
-
ویزاهای بشر دوستانه و پناهندگی
-
متقاضیان اقامت دائم در کانادا
-
ویزای C11 کانادا برای کارآفرینان
و خوداشتغالان
- برنامه تبادل بینالمللی (International Exchange Program)
- برنامه انتقال درون شرکتی (ICT)
- توافق نامههای تجارت آزاد بینالمللی (International Free Trade Agreements)
- افرادی که با هدف کار در امور خیریه به کانادا رفتهاند. (Charitable Worker)
- افرادی که با هدف کار در امور مذهبی به کانادا رفتهاند. (Refugee Claimants)
- نیروی کار حوزه فیلم و تلویزیون (Television and Film Production Worker)
-
افرادی که برای تعمیر تجهیزات صنعتی بهصورت اضطراری
باید در کانادا حضور داشته باشند.(Emergency Repair)
برنامه
مهاجرتی حوزه آتلانتیک
برنامه مهاجرتی حوزه آتلانتیک یکی از برنامههای مهاجرتی ویژه دولت کانادا برای مهاجرت کاری است که بهمنظور ترویج مهاجرت به استانهای حوزه آتلانتیک یعنی نیوبرانزویک ، نیوفاندلند یا جزیره پرنس ادوارد، لابرادور و نوا اسکوشیا و ایجاد شده است. این برنامه به افرادی که تمایل به سکونت و کار در این مناطق را دارند، فرصت میدهد تا با شرایط آسانتری اقدام به مهاجرت کنند. این برنامه معمولا از طریق برنامههای استانی (PNP) قابل پیگری است. برای استفاده از این برنامه باید از یک کارفرما در استانهای حوزه آتلانتیک پیشنهاد شغلی دریافت کنید، پس از دریافت دعوتنامه رسمی از کارفرما میتوانید مراحل مربوط به دریافت ویزای کار را پیگیری نمایید.
مشاغل مورد نیاز کانادا در سال 2024
کانادا یکی از کشورهای قدرتمند در جهان است و در صنایع مختلف نیروی کار مهاجر جذب میکند. طبق پیشبینیها تا سال 2030 حدود 5میلیون کانادایی بازنشسته خواهند شد و این کشور به شدت با کمبود نیروی کار جوان مواجه است. در سالهای اخیر تقاضا برای نیروی کار متخصص در حوزه فناوری اطلاعات، فنی و مهندسی، پزشکی، امور مالی و حسابداری، فروش و بازاریابی، منابع انسانی و ارتباط با مشتری در کانادا بیشتر از سایر مشاغل است. در زیر پردرآمدترین مشاغل کانادا و کد NOC آنها آورده شده است.
شغل های پردرآمد در کانادا بدون مدرک
کد شغلی ملی یا NOC سیستم استانداردی است که در کانادا برای طبقه بندی و توصیف شغلها استفاده میشود. در این سیستم برای هر شغل یک کد اختصاصی در نظر گرفته شده که شامل اطلاعاتی مانند وظایف، مهارتها و شرایط مورد نیاز برای اجرای آن شغل است. NOC از پنج رقم تشکیل شده است که هر کد به یک گروه اصلی شغلی اشاره دارد و به کمک آن میتوان شغلها را به دستههای مشخصی تقسیم کرد. برخی از شغلها در این کشور در دسته شغلهای کد TEER 4 قرار میگیرند که برای استخدام در این مشاغل نیازی به مدرک تحصیلی نیست. مشاغل گروه TEER 2, TEER 3 نیز در کانادا جز شغلهای پردرآمد هستند که برای استخدام در آنها نیازی به مدرک تحصیلی بالا نیست. این مشاغل عبارتند از:
- آتشنشانی؛
- آشپز؛
- راننده کامیون.
شرایط مهاجرت کاری ایرانیان به کانادا
کانادا یکی از اصلیترین مقاصد مهاجرت تحصیلی و کاری برای ایرانیها محسوب میشود، در حال حاضر حدود 160 هزار نفر از هموطنان در این کشور مشغول به کار هستند. اغلب ایرانیها در کانادا در حوزه پزشکی، پرستاری، مهندسی کامپیوتر، مهندسی IT و مهندسی عمران فعالیت دارند. اعطای ویزای کار آزاد به همسر، مسیر آسان برای دریافت اقامت دائم کانادا و درآمد بالا از جمله انگیزههای اصلی هموطنان برای مهاجرت کاری به کانادا است.
شرایط و نحوه کاریابی در کانادا
وبسایتها و پلتفرمهای آنلاین مخصوص، شرکتهای کاریابی، حضور در رویدادها و نمایشگاههای بینالمللی یا شبکههای اجتماعی معروفی همچون لینکدین از جمله راههای یافتن شغل مناسب در کانادا است. برخی از وبسایتهای معروف کاریابی در کانادا عبارتند از:
- Indeed Canada : این وبسایت یکی از معروفترین منابع آنلاین برای جستجوی فرصتهای شغلی در کانادا است. از طریق این سایت معتبر میتوانید به آگهیهای شغلی مختلف دسترسی پیدا کنید و رزومه خود را برای کارفرماهای کانادایی ارسال نمایید.
- Monster Canada : یکی دیگر از سایتهای معروف کاریابی است که فرصتهای شغلی مختلف در کانادا را به کاربران خود ارائه میکند. ارسال رزومه برای کارفرما از طریق این وبسایت نیز امکانپذیر است.
- RobertHalf: این سایت در سال 2021 بهعنوان بهترین سایت کاریابی در کانادا معرفی شده و یکی از بهترین منابع برای یافتن جابآفر در این کشور محسوب میشود.
- jobbank: سایت دولتی جاب بانک یکی از بهترین سایتهای کانادا برای کاریابی در این کشور است و بسیاری از کارفرماها فرصتهای شغلی جدید را برای جذب نیرو در این سایت قرار میدهند.
شرایط دریافت ویزای کاری کانادا
فرآیند دریافت ویزای کار در کانادا از ابتدا تا انتها نیازمند صبر و دقت زیادی است و مراحل مختلفی را برای دریافت این ویزای باید طی کرد. ابتدا باید یک فرصت شغلی مناسب را پیدا کنید و سپس برای مصاحبه با کارفرما آماده شوید. پس از جلسه مصاحبه با کارفرما اگر وی متقاضی استخدام شما باشد، باید برای ارسال دعوتنامه اقدام کند تا شما بتوانید برای ویزا و مهاجرت به کانادا آماده شوید.
مجوز کار در کانادا (Canadian Work Permit) به دو صورت موقت و دائم صادر میشود، این مجوز در واقع یک مدرک قانونی برای شروع کار در این کشور است. افرادی که موفق به دریافت ویزای کار کانادا شوند، میتوانند از طریق ویزای همراه برای مهاجرات همسر و فرزندان خود نیز اقدام کنند.
مدارک لازم برای دریافت ویزای کار در کانادا
مهاجرت کاری به کانادا از راههای مختلفی همچون اکسپرس اینتری یا جاب آفر امکان پذیر است. کانادا در ایران سفارت ندارد و افراد متقاضی برای دریافت ویزای کاری باید مدارک کامل را بهصورت آنلاین در سایت بارگذاری کنند. مدارک مورد نیاز باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شود و به همراه اصل مدارک جهت بررسی به سفارت ارائه گردد. این مدارک بهصورت کلی عبارتند از:
- پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار؛
- ارائه دعوتنامه رسمی کارفرما یا قرارداد کاری؛
- ارائه رزومه کاری و سوابق شغلی؛
- ارائه مدارک برای اثبات تمکن مالی؛
- فیش پرداخت هزینه ویزا؛
- کلیه مدارک هویتی و تحصیلی.
حقوق کار در کانادا
حقوق کار در شهرهای مختلف کانادا یکسان نیست و افرادی که در شهرهای بزرگ مشغول به کار هستند، معمولا درآمد بیشتری دارند. البته میزان تخصص، مدرک تحصیلی و تجربه افراد هم بر میزان حقوق دریافتی آنها تاثیر دارد. در حال حاضر متوسط حقوق هفتگی در کانادا حدود 1211 دلار و میانگین حقوق سالانه یک فرد در این کشور حدود 63,013 دلار است.
پزشکان جز افراد پردرآمد در کانادا هستند و میانگین حقوق سالانه یک پزشک در این کشور حدود 223726 دلار کانادا است. در حال حاضر هر کارمند تمام وقت در کانادا روزانه 8 ساعت و در هفته 40 ساعت کار میکند که این آمار باتوجه به میانگین حقوق در این کشور ایدهآل است.
مقدار مالیات بر درآمد کانادا
در کانادا افراد شاغل باید بهازای درآمد خود مبلغی را بهعنوان مالیات به دولت فدرال و دولت استانی پرداخت کنند، این مبالغ براساس حقوق افراد تعیین میشود. در حال حاضر نرخ مالیات فدرالی مبلغی بین 15 تا 33 درصد است و مالیات استانی حدود 4 تا 25.75 درصد از حقوق افراد را شامل میشود. مالیات دریافتی از مردم در کشور کانادا بهصورت مستقیم برای بهبود زندگی مردم و توسعه زندگی در شهرها هزینه میشود.
اقامت کاری در کانادا
هدف اغلب افراد از مهاجرت کاری
به کانادا دریافت اقامت دائم این کشور است، در واقع مهاجران تمایل دارند برای
ادامه کار و زندگی از مزیتهای اقامت دائم در کانادا و دریافت پاسپورت این کشور بهرهمند
شوند. برای موفقیت در این مسیر باید از طریق یکی از برنامههای کار در کانادا برای
مهاجرت اقدام کنید و پس از دریافت ویزای کار با اقامت مستمر در این کشور خود را
برای دریافت اقامت دائم آماده نمایید. متقاضیان دریافت اقامت دائم کانادا که با
ویزای کار به این کشور مهاجرت کردهاند، باید حداقل 2 سال در 5 سال گذشته را در
این کشور حضور داشته و کار کرده باشند. برای دریافت شهروندی نیز شما باید حداقل 3
سال در 5 سال گذشته را در کانادا کار کرده باشید تا دولت این کشور درخواست شما
برای شهروندی را ارزیابی کند. همچنین افراد میتوانند بهصورت همزمان برای دریافت
اقامت دائم همسر و فرزندان زیر 21 سال خود هم اقدام کنند.
سخن پایانی
فرصتهای شغلی متنوع برای کار باعث شده سالانه هزاران نفر کانادا
را بهعنوان مقصد مهاجرتی خود انتخاب کنند. داشتن جاب آفر از یک کارفرما در این
کشور میتوان مسیر شما برای مهاجرت کاری به کانادا را هموارتر کند. انتخاب برنامه
مهاجرتی کاری مناسب یکی از نکات مهم در این مسیر است که برای موفقیت در آن میتوانید
از وکلای مهاجرتی فیدس کمک بگیرید. همکاران ما در گروه مهاجرتی فیدس آمادهاند تا
در کلیه مراحل مهاجرت کاری به کانادا اطلاعات جدید و تجارب ارزشمند خود را برای
تسریع در روند مهاجرت در اختیار شما قرار دهند.
سوالات متداول
معمولا برای مهاجرت کاری به کانادا از ایران حدود 6 الی 12 ماه زمان نیاز است.
پرستاری، توسعه دهندگان وب، مهندس برق، راننده کامیون، جوشکار، دامپزشک، برقکار صنعتی، داروساز، حسابدار و تکنسین شبکههای کامپیوتری از جمله مشاغل پرمتقاضی در کانادا است.
آیا میتوان ویزای توریستی کانادا را به ویزای کاری تبدیل کرد؟
بله، درحال حاضر دولت کانادا برای ایرانیها شرایط ویژهای فراهم کرده تا بتوانند ویزای توریستی خود را به ویزای ورک پرمیت کانادا تبدیل کنند.