نحوه اخذ ویزای توریستی استرالیا

استرالیا بزرگترین کشور قاره اقیانوسیه بوده و در صنعت گردشگری پیشرفت چشمگیری داشته است. این کشور با داشتن مناظره طبیعی و گونه‌­های کمیاب جانوری، مراکز تفریحی، مکان­های دیدنی شهرهای بزرگی چون سیدنی، ملبورن و بریزین موجب شده است سالانه افراد زیادی به این کشور به عنوان توریست سفر کنند. دروازه استرالیا به روی تمام گردشگران از سراسر دنیا باز است. ایرانیان برای سفر به این کشور علاوه بر داشتن پاسپورت باید ویزای توریستی هم داشته باشند. با ما همراه باشید تا با هم نحوه اخذ ویزای توریستی استرالیا را مطالعه کنیم.


ویزای توریستی استرالیا

ویزای توریستی استرالیا

ویزای توریستی یک ویزای اقامت موقت است که اجازه می‌­دهد شما فقط برای مدت کوتاهی در استرالیا بمانید. به این ویزا، ویزای ویزیتوری هم می­‌گویند و علاوه بر گردشگری، برای اهداف تجاری یا دیدار از خانواده و دیگر مقاصد کوتاه مدت صادر می­شود. اخذ این ویزا برای ایرانیان کمی سختگیرانه بوده و توصیه می­‌شود متقضیان از وکلای مهاجرتی و مؤسساتی مانند فیدس استفاده کنند. ویزای توریستی استرالیا انواعی دارد که در ادامه به شرح آنها می‌­پردازیم.  

انواع ویزای توریستی استرالیا

سازمان مهاجرتی استرالیا برای مشخص بودن اهداف ورود کوتاه مدت افراد به این کشور، چندین نوع ویزا در نظر گرفته و آنها را زیر مجموعه ویزای توریستی (سابکلاس 600) قرار داده است. اعتبار این ویزاها بسته به نوع آن حداکثر تا 12 ماه از تاریخ صدور بوده و متقاضیان می‌­توانند هر بار تا سه ماه در استرالیا اقامت داشته باشند؛ اما باید قبل از انقضای تاریخ ویزا استرالیا را ترک نمایند. انواع ویزاهای سابکلاس 600 استرالیا عبارتند از:

انواع ویزا توریستی استرالیا

صدور هر کدام از این ویزاها به صورت مولتی (چند بار ورود) و سینگل (یکبار ورود) است. ویزای مولتی ممکن است تا ده سال اعتبار داشته باشد و در این مدت امکان اقامت تا 3 ماه در هر بار ورود برای فرد وجود دارد. در این بخش به معرفی انواع ویزاهای سابکلاس 600 می­پردازیم.

ویزای گردشگری خارج از استرالیا

از پرطرفدارترین ویزای استرالیا، ویزای گردشگری خارج از این کشور است. شما از ایران برای ویزای گردشگری درخواست می­دهید؛ به همین خاطر به آن ویزای ویزیتوری خارج از استرالیا می­گویند. این ویزا اساساً تفریحی بوده و برای مقاصد گردشگری، شرکت در فستیوال­‌های محلی، فعالیت‌­های اجتماعی نظیر شرکت در کنسرت یا سخرانی و مسابقات استعدادیابی صادر می­شود. این ویزای گردشگری مقصد خاصی در استرالیا نداشته و فرد می­تواند به هر کدام از شهرهای آن سفر کند تا به دیدار دوستان و اقوام خویش برود. همچنین صدور ویزای گردشگری به دو صورت مولتی و سینگل است. با داشتن این ویزا در صورتی که در فعالیت‌­های اجتماعی هر گونه خدماتی به نفع یکی از مراکز رسمی استرالیا انجام داده باشید نمی­توانید بابت آن پولی دریافت کنید.

ویزای گردشگری داخل استرالیا

چون از خاک استرالیا این درخواست را می‌دهید، به آن ویزای گردشگری داخل استرالیا می­گویند. این ویزا به شما این امکان را می­دهد تا به اقوام و دوستان خود سر بزنید یا برای اهدافی غیر از تجارت یا درمان از استرالیا دیدن کنید. صدور این ویزا هم به دو صورت مولتی و سینگل  است.

ویزای توریستی-تجاری

ویزای توریستی-تجاری برای اهداف بازرگانی کوتاه مدت صادر می­شود. افرادی که برای این نوع ویزا درخواست می­دهند می­توانند ویزا را به صورت مولتی و سینگل دریافت کنند. این ویزا بیشتر برای اهداف بازرگانی نظیر مذاکرات تجاری با شرکت­‌های استرالیایی، امضای قراردادها، شرکت در جلسات، سمینارها یا کنفرانس‌ها در نظر گرفته شده است. با این حال، این ویزا به شما اجازه فروش محصولات یا خدمات در استرالیا یا کار برای یک فرد یا سازمان را به هیچ عنوان نمی­دهد. همچنین نمی­توانید با این ویزا در یکی از مراکز رسمی استرالیا مشغول به کار شوید و حقوق دریافت کنید.

ویزای توریستی دیدار از خانواده با حمایت اسپانسر

چنانچه یکی از اعضای خانواده شما قبول کرده است که اسپانسر شما باشد می­توانید برای این نوع ویزا درخواست دهید. منظور از اسپانسر در واقع فرزندان یا اقوامی هستند که ساکن استرالیا بوده و اعلام می­کنند که تمام هزینه­ های مالی را در هنگام اقامت والدین یا بستگانشان پرداخت خواهند کرد و باید مطمئن شوند که مهمان­‌هایشان از قوانین استرالیا و قوانین ویزا پیروی کرده و قبل از پایان اعتبار ویزا به کشور خود باز می­گردند.

شرایط اولیه جهت گرفتن ویزای توریستی استرالیا برای ایرانیان

ممکن است برای اخذ هر کدام از این ویزاها شرایط کمی تفاوت داشته باشد، اما مهمترین شرط اخذ ویزای توریستی استرالیا این است شما که شما ثابت کنید مدت اقامت شما کوتاه است. به این ترتیب باید مدارک زیر را به کنسولگری نشان دهید:

  • تمکن مالی:  ارائه اسناد بانکی و گردش حساب قوی نشان می­دهد که شما توان پرداخت تمام هزینه‌های خود در زمان اقامت در استرالیا را دارید.
  • ارائه تاریخچه سفرهای خارجی:  هر چقدر پاسپورت شما بیشتر مهر خورده باشد نشان می‌­دهد که شما شما اهل سفر هستید و هدف از سفر واقعاً گردشگری است.
  • ارائه دعوتنامه (در صورت وجود):  چنانچه دعوتنامه داشته باشید، ویزای توریستی زودتر برای شما صادر می­شود. این دعوتنامه می­تواند از طرف بستگان شما یا یک شرکت استرالیایی برای اهداف تجاری ارسال شود.
  • داشتن برنامه سفر:  در صورتی که دعوتنامه ندارید، می­توانید از کپی رزرو هتل برای نشان دادن برنامه سفر استفاده کنید.
  • داشتن پاسپورت معتبر:  پاسپورت شما باید تا بعد از انقضای ویزای توریستی هم اعتبار داشته باشد.
  • مدارک هویتی و کاری:  مدارک هویتی مانند شناسنامه یا کارت پایان خدمت (در صورت وجود) و مدارک کاری مانند ارائه برگه مرخصی از سوی کارفرما نشان می­دهد که شما قصد بازگشت دارید.

مراحل اخذ ویزای توریستی استرالیا

برای دریافت ویزای ویزیتوری استرالیا باید چندین مرحله را پشت سر بگذارید که به شرح زیر است:

مرحله اول

تمام اسناد مورد نیاز مانند فیش بانکی، اسناد مربوط به کارفرما و گرفتن مرخصی، بیمه، گواهی سلامت و... را پس از جمع آوری به دارالترجمه برده تا آن‌ها را برای شما به انگلیسی ترجمه کنند.

مرحله دوم

وارد سایت رسمی سازمان مهاجرتی استرالیا شوید و یک اکانت (ImmiAccount)  بسازید. سپس اطلاعات خود را وارد کرده، از طریق ایمیل خود آن را تأیید کنید. آنگاه ویزای توریستی، سابکلاس 600 را انتخاب نموده و فرم درخواست آنلاین را تکمیل کنید. شما باید به سؤالاتی نظیر دلیل سفر، مدت زمان سفر، نام و تاریخ تولد، وضعیت تأهل و سایر مشخصات شخصی خود پاسخ دهید. 

مرحله سوم

تمام مدارک را به صورت PDF در سایت پیوست کرده پس از آپلود شدن اسناد، باید هزینه ویزا را از طریق درگاه اینترنتی پرداخت کنید و از آن پرینت بگیرید.

مرحله چهارم

اگرچه اخذ ویزای توریستی استرالیا نیاز به مصاحبه ندارد، اما شما باید برای انگشت نگاری و ثبت اطلاعات بیومتریک و پردازش درخواست ویزا به مرکز گلوبال VFS مراجعه کنید. شما نمی­توانید بدون داشتن وقت قبلی به این مرکز بروید. پس از تعیین زمان وقت قبلی و وارد کردن اطلاعات شخصی لازم است ایمیل و شماره تلفن خود را نیز ثبت کنید تا برای یادآوری به شما دسترسی داشته باشند. همچنین اگر می­خواهید بنا به هر دلیلی تاریخ قرار ملاقات خود را کنسل کنید یا به تعویق بیندازید باید به مسئولان مرکز گلوبال VFS اطلاع دهید. به یاد داشته باشید تمام هزینه های جانبی در آنجا را باید به یورو پرداخت کنید.

مدارک مورد نیاز ویزای توریستی استرالیا

برای پردازش درخواست ویزای توریستی، شما باید این مدارک را ارسال کنید:

  • پاسپورت معتبر
  • عکس پاسپورتی
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزا
  • پرینت پرداخت هزینه ویزا
  • تمکن مالی
  • مدارک هویتی و شغلی
  • سند ازدواج (در صورت وجود)
  • دعوتنامه (در صورت وجود)
  • نامه هدف از سفر به استرالیا
  • ووچر هتل و پرواز: رزرو بلیط رفت و برگشتی هواپیما
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدارک شغلی مانند کپی برگه مرخصی از جانب کارفرما

هزینه­‌های دریافت ویزای توریستی استرالیا

قیمت اخذ ویزای توریستی استرالیا با هم تفاوت دارد. هزینه ویزای گردشگری داخل استرالیا مبلغ 475 دلار استرالیا است. هزینه مابقی ویزاها 190 دلار است که به مدت 3 تا 12 ماه اعتبار دارند. برای تمدید لازم است مبلغی جداگانه بپردازید. همچنین هزینه های متفرقه مانند انگشت نگاری و ثبت بیومتریک یا آزمایشات پزشکی همچنین سفر به تهران برای مراجعه به مرکز گلوبال VFS را هم در نظر داشته باشید. هزینه خدمات VFS در تهران از 14 تا 40 یورو متغیر است.

مدت زمان صدور ویزای توریستی استرالیا برای ایرانیان

فرقی نمی­کند برای کدامیک از ویزای توریستی درخواست داده باشید، پردازش درخواست ویزای شما به هر دو صورت سینگل یا مولتی حدوداً 25 روز تا یک ماه طول می­کشد. در صورتی که از وکلای حقوقی مؤسسات مهاجرتی مانند فیدس کمک گرفته باشید درخواست ویزای شما زودتر و همان بار اول پذیرفته خواهد شد.

سفارت­ استرالیا برای دریافت ویزای توریستی

سفارت رسمی استرالیا در تهران باز است، اما بنا به دلایلی صدور ویزا در آن انجام نمی­گیرد. بنابراین، برای پردازش ویزا لازم است به مرکز گلوبال VFS بروید. مرکز گلوبال VFS در تهران رسمیت قانونی داشته و تمام فعالیت های مربوط به مهاجرت را برای برخی از کشورهایی انجام می­دهد که سفارتشان در ایران به صورت مستقیم متقاضی نمی‌­پذیرد. این مرکز در خیابان موسوی، میدان هروی، طبقه چهارم ساختمان هروی سنتر واقع شده است و در روزهای هفته از ساعت 8 صبح تا 5 غروب فعالیت دارد. همچنین شما باید قبل از ورود به این مرکز اطمینان حاصل کنید که از طریق سایت visa.vfsglobal.com وقت قبلی خود را تعیین کرده باشید. 

تمدید ویزای توریستی استرالیا

برای تمدید ویزای توریستی خود، باید اطمینان حاصل کنید که ویزای شما همچنان معتبر است. تمام فرآیند و الزامات مربوطه ارسال تمدید ویزای توریستی را باید از اول انجام دهید یعنی باید قصد واقعی خود را برای اقامت موقت در استرالیا، توانایی مالی خود برای پرداخت هزینه‌ها در طول مدت اقامت طولانی‌­تر، برنامه سفر جدید و لیست فعالیت­‌هایی که در طول اقامت انجام خواهید داد و موارد دیگر را به سازمان مهاجرتی استرالیا نشان دهید. حداکثر سه هفته قبل از انقضای ویزای توریستی فعلی خود این موارد را باید اثبات کنید. ممکن است ویزای شما شرط «بدون اقامت بیشتر» داشته باشد که در این صورت نمی­‌توانید ویزای خود را تمدید کنید و کمی بیشتر در استرالیا بمانید.

علت ریجکت ویزای توریستی استرالیا

دلایلی که ممکن است درخواست ویزا پذیرفته نشود شامل اسناد ضعیف، شواهد ناکافی از منابع پولی برای پشتیبانی از سفر، استانداردهای سخت صلاحیت و عدم تطابق نوع ویزا با برنامه سفر می­شود. همچنین تغییرات در قوانین و سیاست­‌های مهاجرت نیز ممکن است بر نتایج درخواست ویزا تأثیر بگذارد. از این رو توصیه می­شود قبل از اقدام درخواست ویزا، مشاوره تخصصی از تیم مشاوران مؤسسات مهاجرتی نظیر فیدس بگیرید تا هم از آخرین تغییرات قوانین مهاجرتی مطلع شوید، هم بتوانید نوع ویزای مناسب با برنامه سفر خود انتخاب کنید. 

کلام آخر

اخذ ویزای توریستی لازمه اقامت کوتاه مدت در استرالیا است. افراد برای مقاصد گوناگون این ویزا را درخواست می­دهند که پرطرفدارترین آن ویزای گردشگری داخلی استرالیا است. برای مهاجرت به این کشور اولین قدم دریافت مشاوره تخصصی از تیم مشاوران حرفه‌ایی فیدس می­باشد تا به تمام سؤالات و ابهامات شما برای سفر به درستی پاسخ داده شده تا با درخواست ویزای شما بدون هیچ مشکلی موافقت شود. مؤسسه مهاجرتی فیدس خدمات ارزنده‌ایی جهت اخذ انواع ویزای استرالیا ارائه می­دهد تا مهاجرت شما به آسانی صورت گیرد.

سوالات متداول

تا 28 روز فرد می­تواند بماند و برای تمدید اقدام کند، در غیر این صورت ضمن دیپورت شدن تا 3 سال از دریافت مجدد ویزای استرالیا محروم می­شود.   

موجودی مورد قبول حداقل 5000  دلار استرالیا است.

برای گرفتن اقامت دائم استرالیا باید 4 سال متوالی در این کشور بمانید. دریافت این اقامت از طریق ویزای تحصیلی و کاری امکان پذیر است.

پس از ورود به استرالیا به عنوان توریست می­توانید درخواست پناهندگی دهید.