اخذ ویزای کاری عمان
عمان کشوری نفت خیز با اقتصادی عالی مناسب برای افرادی است که قصد دارند در خارج از کشور تجربه زندگی متفاوتی داشته باشند. حقوق بالا، هزینه پایین و شرایط مناسب زندگی همچنین فرصتهای شغلی متعدد و فضای پر جنب و جوش از عواملی است که افراد را برای کار به عمان میکشاند. برای داشتن شغل در این کشور مانند سایر کشورهای مهاجرپذیر، باید مجوز کار (ورک پرمیت) دریافت کرد. با فیدس همراه باشید تا با هم جزئیات اخذ ویزای کار عمان را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
- ویزای کار عمان
- انواع ویزای کاری عمان
- شرایط اخذ ویزای کار عمان
- مراحل اخذ ویزای کار عمان
- مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا
- هزینه اخذ ویزای کار عمان
- قوانین کاری در عمان 2024
- فرصتهای شغلی در عمان برای مهاجران
- اقامت دائم عمان با ویزای کار
- هزینه زندگی و درآمدها در عمان
- نکات کلیدی برای موفقیت در مهاجرت کاری به عمان
ویزای کار عمان
ویزای کار عمان یک مجوزی برای کارمندان خارجی که بیشتر از 21 سال سن دارند، میباشد و از یک شرکت عمانی پیشنهاد شغلی دریافت کرده اند. کارفرما در واقع اسپانسر ویزا میشود و معمولاً ویزاها و مجوزهای لازم را از دولت عمان دریافت میکند. در صورتی که کارفرما یک سازمان دولتی باشد، مجوز وزارت نیرو لازم نیست.
انواع ویزای کاری عمان
دولت عمان با توجه به نیاز منابع انسانی در کشور خود، چندین ویزا با اهداف کاری متفاوت، مانند کارمند یا کارگر، در نظر گرفته است و مطابق آنها افرادی را از سراسر دنیا جهت کار در این کشور جذب میکند. شما میتوانید متناسب با استعداد و تجربه کاری خود، برای هر کدام از آنها اقدام کنید. انواع ویزای کار عمان عبارتند از:
هر سه نوع ویزا به صورت موقتی بوده و نیاز به تمدید دارند همچنین به دو صورت مولتی (چند بار ورود) و سینگل (یکبار ورود) صادر میشوند. در ادامه به معرفی هر کدام میپردازیم.
ویزای استخدامی
رایجترین نوع ویزای کار در عمان، ویزای استخدامی است. در این نوع ویزا، شما پیشنهاد کاری (جاب آفر) از سوی یک کارفرما خواهید داشت و او برای اخذ ویزا اسپانسر شما خواهد بود. این ویزا نیاز به تأییدیه از دولت عمان دارد. مدت اعتبار ویزای استخدامی عمان 2 سال است و در صورت نیاز و ادامه شغل باید تمدید شود. در صورتی که جاب آفر توسط یک نهاد دولتی باشد، دولت مسئول اقامت و کار برای شما بوده و نیازی به تأییدیه وزارت نیرو نیست. همچنین این ویزا به صورت مولتی صادر میشود.
ویزای قراردادی استخدام
این ویزا برای مشاغلی طراحی شده است که قبل از شروع به تأیید دولت نیاز دارند. در این ویزا هم کارفرما اسپانسر میشود و مسئولیت اقامت و کار مهاجر بر عهده اوست. ماهیت کار به صورت آزمایشی بوده و مدت اعتبار این ویزا 2 ماه میباشد. مدت تمدید ویزای قراردادی استخدام یک ماه است و به صورت سینگل صادر میشود. در صورتی که کارفرما یا نهاد دولتی تصمیم گرفتند مهاجر را برای مدت طولانیتری مشغول به کار نگهدارند برای او ویزای استخدامی در نظر میگیرند.
ویزای کار موقت
اگر میخواهید برای مدت کوتاهی در عمان کار کنید، باید برای مجوز کار موقت درخواست دهید. این ویزا به درخواست یک کارفرمای عمانی برای پروژه های کوتاه مدت مانند ساخت و ساز صادر میشود. باز هم مسئولیت دارندگان ویزا بر عهده کارفرما است. علاوه بر این، صدور ویزای کار موقت، مولتی بوده و دارای مدت اعتبار 3 تا 12 ماهه بر اساس مدت پروژه است. همچنین در صورت دعوت از اتباع خارجی توسط هر نهاد یا سازمان دولتی، مجوز کار صادره از دولت عمان الزامی میباشد.
ویزای جویای کار (جاب سیکر)
این ویزا برای افرادی صادر میشود که در عمان تحت پوشش ویزایی هستند و به دنبال کار میگردند. متقاضیان پس از یافتن شغل مورد نظر با گرفتن دعوتنامه از سوی کارفرمای بومی، میتوانند برای اخذ ویزای کار عمان اقدام کنند.
شرایط اخذ ویزای کار عمان
دولت عمان جهت صدور مجوز کار برای متقاضیان اخذ ویزا شرایطی را در نظر گرفته است. این شرایط بسته به نوع ورک پرمیت ممکن است تفاوتهایی داشته باشد. معیارهای واجد شرایط بودن استانداردی که متقاضیان ویزای کار عمان باید رعایت کنند به شرح زیر است:
- متقاضی باید حداقل 21 سال سن داشته باشد؛
- داشتن دعوتنامه از سوی کارفرما؛
- داشتن تأییدیه اولیه برای اقامت و کار توسط دولت عمان؛
- ارائه رزومه کاری قوی؛
- شغلی که ویزا برای آن درخواست میشود باید مشابه شغلی باشد که در مجوز کار اولیه ذکر شده است؛
مراحل اخذ ویزای کار عمان
اخذ ویزای کار عمان برای ایرانیان مراحلی دارد. اگر در مورد آنها چیزی نمیدانید بهتر است این بخش را با دقت مطالعه کنید. مراحل دریافت ورک پرمیت عمان به شرح زیر است:
- مرحله اول: ابتدا از طریق سایتهای کاریابی نظیر Bayt(Oman) و Snaphunt درخواست کار برای کارفرما بفرستید. این سایتها را با دقت بررسی کنید و برای شغلی اپلای دهید که با تجربه و تحصیلات همچنین استعداد شما همخوانی دارد و میتوانید برای آن رزومه موفقی ارائه دهید.
- مرحله دوم: پس از اینکه کارفرما با درخواست شما موافقت کرد باید مدارک مورد نیاز را به دارالترجمه برده تا به زبان عربی ترجمه شوند. سپس آنها را به صورت فایل PDF برای کارفرما ارسال کنید.
- مرحله سوم: کارفرما از طرف شما درخواست ویزا را به اداره مهاجرت عمان ارسال کرده و نتیجه را به شما اعلام میکند.
- مرحله چهارم: پس از تأیید درخواست ویزا، به عمان بروید و ظرف 30 روز باید از اداره وضعیت مدنی عمان مجوز اقامت خود را دریافت کنید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا
مدارک مورد نیاز برای هرکدام از ویزای کار عمان ممکن است تفاوتهایی داشته باشد، اما مدارک کلی برای هر سه نوع ویزا موارد زیر هستند:
- پاسپورت معتبر و یک کپی از آن
- دو قطعه عکس
- ارائه دعوتنامه کارفرما
- فرم درخواست ویزا
- گواهی سلامت
- گواهی عدم سوء پیشینه
- مدارک تحصیلی (آخرین مدرک تحصیلی و ریزنمرات)
- کپی از پروانه کار صادر شده توسط دولت عمان برای هر فرم درخواست
- رزومه کاری مرتبط با شغل درخواست شده
- پرینت پرداخت هزینه ویزا
هزینه اخذ ویزای کار عمان
قیمت اخذ ویزای کار، 20 ریال عمان است. این مبلغ را کارفرما از طرف شما میپردازد ولی بعداً از شما پس میگیرد. در ضمن شما باید بررسی کنید چه هزینههای جانبی دیگری برای پرداخت وجود دارد که کارفرما آنها را پوشش نمیدهد. هزینه تمدید ویزا هم 20 ریال عمان بوده و جریمه 50 ریال در ماه برای تأخیر در تمدید محاسبه میشود.
قوانین کاری در عمان 2024
از قوانین توافق نامه کتبی مورد تأیید وزارت نیرو این است که در صورت خاتمه یا انقضای استخدام چنانچه کارفرما برنامه ایی برای تمدید ویزا نداشته باشد باید دو طرف این توافق نامه را امضا کنند تا دارنده ویزا یا به کشور خود بازگردد یا از طریق ویزای جویای کار (جاب سیکر) در عمان به دنبال شغل بگردد. همچنین در مدت زمان اعتبار ویزای کار، اگر دارنده ویزا بنا به هر دلیلی شغل خود را تغییر دهد باید توافق نامه بازخریدی با کارفرمای خود امضا کند. در مدت زمان اعتبار ویزا چه 2 ماه چه 2 سال، دارندگان ویزا نمیتوانند عمان را ترک کنند. حداکثر ساعات کار عادی 9 ساعت در روز یا 45 ساعت در هفته بوده که حداقل نیم ساعت استراحت در روز و دو روز استراحت در هفته است. در ماه رمضان حداکثر ساعات کار مسلمانان شش ساعت در روز میباشد. دارندگان ویزا تا 3 ساعت به اضافه کاری مجاز هستند.
فرصتهای شغلی در عمان برای مهاجران
بازار کار در عمان به دلیل رونق نفت و صنعت گردشگری، فرصتهای شغلی مناسبی به متقاضیان ارائه میدهد. برخی از شغلهای پرطرفدار مانند پیمانکاری، مهمانداری و فروشندگی برای افرادی مناسب است که دارای حداقل تحصیلات (دیپلم دبیرستان) هستند. همچنین، عمان افراد متخصص در زمینه های بازرگانی و مالی را به خوبی جذب میکند. از دیگر مشاغل پرطرفدار در عمان برای مهاجران موارد زیر هستند:
- پزشکی
- کادر درمانی
- مهندسی IT
- صنعت نفت و گاز
- ساخت وساز
- تکنسین صنایع طب پلاستیک
- حسابداری
- هتلداری
- فروشندگی
- آموزش
اقامت دائم عمان با ویزای کار
پس از چندین سال کار در این کشور، متقاضی میتواند در صورت داشتن شرایط لازم برای اقامت دائم و سپس اخذ تابعیت و پاسپورت عمان اقدام کند. در صورت دریافت اقامت دائم میتواند برای خانوده خود درخواست اقامت داده تا آنها هم به او ملحق شوند. بهتر است برای این کار ویزای کار خود را چندین بار تمدید کنید. به طور کلی کشور عمان از آن دسته کشورهایی است که فرآیند اخذ اقامت پیچیده و دشواری دارد و به راحتی اجازه نمیدهد تا فردی در این کشور تابعیت خود را دریافت کند. بنابراین برای دریافت پاسپورت و اخذ تابعیت این کشور باید از راهنمایی یک وکیل ماهر و مؤسسات مهاجرتی مانند فیدس برای مهاجرت به این کشور استفاده کنید تا بتوانید به هدف خود از مهاجرت به عمان و اخذ تابعیت این کشور دست یابید.
هزینه زندگی و درآمدها در عمان
هزینه زندگی در عمان نسبت به سایر کشورهای مهاجرپذیر مقرون به صرفه است. در این کشور شهروندان از درآمد شخصی خود مالیاتی پرداخت نمیکنند. متوسط هزینه زندگی برای یک نفر بین 500 تا 700 ریال عمان با اجاره منزل و برای یک خانواده حدود 986 ریال بدون اجاره منزل برآورد شده است. متوسط حقوق ماهانه در عمان برای یک کارگر متفاوت است، اما معمولاً از 1000 تا 2200 ریال عمانی در ماه متغیر است. در صورتی که تخصص خاصی داشته باشید یا کارمند شرکتی باشید طبیعتاً درآمد شما بالاتر از این خواهد بود.
به یاد داشته باشید
در مناطق مختلف بر اساس ملیت ممکن است الزامات مربوط به شغل درخواست شده متفاوت باشد، از آنها مطلع باشید. در این صورت ویزای شما سر وقت به دست شما رسیده و تأخیری در رفتن به محل کار به وجود نمیآید. زبان رسمی عمان عربی است و نیازی نیست مدارک تافل یا آیلتس داشته باشید، اما در محل کار از زبان انگلیسی به ویژه در شرکتهای بین المللی استفاده میشود. بنابراین، از یادگیری دو زبان انگلیسی و عربی غافل نباشید.
نکات کلیدی برای موفقیت در مهاجرت کاری به عمان
عمان یکی از کشورهایی است که سختگیرانه مهاجران را برای کار و اقامت جذب میکند. به همین خاطر توصیه میشود برای رفتن به این کشور حتماً از افراد با تجربه کمک بگیرید. در این راستا، تیم مشاوران فیدس بهترین راهنمایی را در انتخاب شغل در منطقه مناسب به شما ارائه میدهد. همچنین میتوانید با کمک وکلای مهاجرتی فیدس به آسانی مراحل اخذ ویزای کار عمان را طی کرده و طی مدت کوتاهی اقامت خود را دریافت کنید.
کلام آخر
عمان با محیط دلپذیر و اقتصاد متنوع خود به مقصدی جذاب برای مهاجرانی که به دنبال فرصتهای شغلی جدید و یک تجربه منحصر به فرد هستند، تبدیل شده است. یکی از راه های اقامت در این کشور اخذ ویزای کار عمان است. وکلای مهاجرتی فیدس در خدمت شما هستند تا بتوانید بدون مشکل این ویزا را دریافت کنید. مؤسسه مهاجرتی فیدس خدمات بین المللی جهت اخذ انواع ویزای عمان و سایر کشورهای مهاجرپذیر ارائه میدهد تا شما با خیالی آسوده به دنبال تحقق رویاهای خود و مهاجرت از کشور باشید.
سوالات متداول
کدام شهر در عمان جای مناسبی برای کار و زندگی است؟
پایتخت این کشور مسقط از نظر شاخص کیفیت زندگی نسبت به سایر شهرهای عمان برتر شناخته شده است.
درصورتی
که درخواست ویزای کار رد شد چه باید کرد؟
ابتدا علت را جویا شوید. سپس منتظر سپری شدن زمان نامه امتناع باشید و بعد دوباره درخواست دهید.
آیا میتوان
خانواده را تحت ویزای کار با خود به عمان
آورد؟
گنجاندن خانواده تحت ویزای کاری شما در عمان با شرایط خاصی امکان پذیر است. معیارهای واجد شرایط بودن را با مقامات، با در نظر گرفتن عواملی مانند نوع شغل و الزامات حقوق، تأیید کرده تا از روند روان برای آوردن خانواده خود اطمینان حاصل کنید.
چقدر
طول میکشد تا ویزای کار عمان تأیید شود؟
زمان پردازش ویزای کار در عمان معمولاً تا 1 ماه طول میکشد.