مهاجرت چیست
انسان همواره به دنبال پیشرفت است. به نوعی این خصلت ذاتی اوست. این پیشرفت میتواند انواع مختلفی داشته باشد؛ پیشرفت شغلی، تحصیلی و آکادمیک یا در کل، پیشرفت کیفیت زندگی. برای این مقصود، بشر همواره در طول تاریخ، از شهری به شهر دیگر یا از کشوری به کشور دیگر حرکت کرده تا شرایط بهتری را برای خود رقم بزند. این حرکت از قدیم تا به امروز همچنان جاریست و مهاجرت نام دارد. مهاجرت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ مثل تحصیل، کار، موقعیتهای تجاری یا حتی دلایل منفی مثل جنگ، فقر و شرایط نامناسب زندگی. در هر حال، شخص مهاجر معمولا به دنبال جایی است که بتواند کیفیت زندگی بهتری داشته باشد.طبق آمار سازمان ملل، جهان در سال 2020، شاهد 281 میلیون مهاجرت بوده که معادل 3.6 درصد جمعیت جهان است.
چگونه مهاجرت کنیم؟
مهاجرت کردن از طریق اخذ تابعیت یا اقامت دائم یا اقامت موقت انجام میشود. کشورهای محدودی قوانین اعطای شهروندی یا تابعیت به صورت مستقیم را به اشخاص اعطا میکنند. اخذ تابعیت و شهروندی اکثر کشورها بعد از اخذ اقامت دائم آنها و سکونت در یک بازه زمانی مشخص در آنجا امکان پذیر است. کشور های آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند به دلیل کمبود جمعیت، قوانین اعطای اقامت دائم به صورت مستقیم را وضع کردهاند. دریافت شهروندی سایر کشورها هم بعد از دریافت اقامت دائم و سکونت در یک بازه زمانی مشخص در آنجا امکان پذیر است. اخذ اقامت موقت کشورها نیز به سه روش تحصیلی، کاری و توریستی انجام میشود. دارندگان اقامت موقت نیز میتوانند با استفاده از روشهای قانونی اقامت دائم و سپس شهروندی کشوری که در آنجا ساکن هستند را به دست آورند. اینکه افراد چگونه میتوانند مهاجرت کنند، به شرایط تحصیلی و کاری و مالی آنها وابسته است.
تابعیت (شهروندی)
تابعیت یا شهروندی (Citizenship) رابطهی حقوقی، سیاسی و معنویای است که یک شخص را به یک دولت معین مرتبط میسازد. شخص دارای تابعیت از تمام حقوق شهروندی (مانند حق تحصیل، حق کار، بیمه درمانی، حق رای و تصاحب مشاغل دولتی و غیره) برخوردار میشود. شناسنامه و پاسپورت مدارک اثبات کنندهی شهروندی است. کشورها برای اعطای تابعیت، یا از سیستم خاک استفاده میکنند یا از سیستم خون و یا ترکیبی از این دو. منظور از سیستم خون، اعطای تابعیت به صورت وراثتی است، و منظور از سیستم خاک، اعطای تابعیت به واسطه محل تولد است. در کشورهای مهاجرپذیر نیز معمولا اشخاصی که اقامت دائم یک کشور را کسب میکنند، پس از سکونت در آن کشور در بازهی زمانی مقرر، میتوانند شهروندی آن کشور را نیز دریافت کنند. البته اخذ شهروندی کشورهای خارجی پس از اقامت دائم غالبا به قبول شدن در آزمون شهروندی آن کشور و تسلط بر زبان کشور مقصد و اتیان سوگند نیز نیاز دارد. به اشخاصی که به کشور دیگری مهاجرت کرده و با حفظ تابعیت قبلی تابعیت آن کشور را اخذ میکنند دوتابعیته گفته میشود.
اقامت دائم
اقامت دائم به وضعیتی گفته میشود که فرد مهاجر، توسط دولت هنوز به شهروندی شناخته نشده است، اما حق این را دارد که در خاک آن کشور به طور دائم زندگی کند و از تمام حقوق شهروندی به غیر از حقوق سیاسی برخوردار شود. به اقامت دائم در آمریکا گرین کارت (Green Card) میگویند. در سایر کشورها، به آن پی آر سی ( PRC
)
گفته میشود. در اکثر کشورهای مهاجرپذیر شخصی که اقامت دائم دارد، دارای حق تحصیل، کار، بیمه درمانی رایگان و غیره است. در صورتی که فرد دارندهی اقامت دائم، مدت زمان قانونی سکونت در آن کشور را رعایت کرده باشد و مرتکب جرم علیه امنیت ملی آن کشور نشده باشد، کارت اقامت دائم او در هر دوره تمدید خواهد شد؛ همچنین در صورت رعایت شرط سکونت و دیگر پیشنیاز های قانونی، میتواند اعطای تابعیت یا شهروندی را درخواست نماید. کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزلند در راس کشورهایی هستند که اقامت دائم خود را به صورت مستقیم برای متقاضیان صادر میکنند. برنامههای عمده این کشورها برای متقاضیان اقامت دائم شامل نیروی متخصص (Skilled Worker)، کارآفرینی (Entrepreuner)، خوداشتغالی (Self Employed)، استارتاپ (Startup) و غیره میشوند. ازدواج با اتباع کشورهای فوقالذکر نیز منجر به اقامت دائم آن کشور برای تبعه خارجی میشود. اخذ اقامت دائم سایر کشورها غالبا غیرمستقیم بوده و پس از اخذ اقامت موقت و سکونت و کار و در بازه زمانی مقرر در آن کشور امکان پذیر است. لازم به ذکر است که برخی از کشورها نیز تحت هیچ عنوان اقامت دائم خود را به متقاضیان اعطاء نمیکنند و صرفا اقامت موقت را در هر دوره تمدید میکنند.
اقامت موقت
منظور از اقامت موقت، وضعیتی است که فرد برای انجام کاری مشخص (مانند گردش، تحصیل، کار، زیارت، درمان، تجارت، امور دیپلماتیک، شرکت در مسابقات یا موارد دیگر) وارد کشور خارجی شده و بعد از انجام آن کار باید از آنجا خارج شود. برای اخذ اقامت موقت و ورود به کشور خارجی به مجوزی برای ورود نیاز است که به آن روادید یا ویزا گفته میشود. بنابراین، اقامت موقت به ویزای تحصیلی، ویزای توریستی، ویزای کاری و غیره تقسیم میشود. دارندهی ویزا در آن کشور، خارجی محسوب شده و صرفا از حقوقی که برای آن نوع ویزا پیشبینی شده است، میتواند بهرهمند شود. به عنوان مثال، دارندهی ویزای توریستی، حق کار و تحصیل در آن کشور را ندارد. برای اخذ ویزای توریستی علاوه بر پاسپورت معتبر و سایر مدارک هویتی به مدارک شغلی و مالی و غیره نیاز است. کشورهای معتبر مانند کشورهای حوزه شنگن، سختگیری بیشتری برای صدور ویزای توریستی اعمال میکنند. داشتن سابقه سفر خوب و یا دعوتنامه از آن کشور، میتواند احتمال اخذ ویزا را افزایش دهد. برای اخذ ویزای تحصیلی متقاضی باید از یک موسسهی آموزشی مانند مدرسه یا دانشگاه، نامهی پذیرش داشته باشد و علاوه بر آن ارائه مدارک هویتی، تحصیلی، شغلی و مالی نیز ضروری است. برای اخذ ویزای کاری نیز متقاضی باید یک پیشنهاد شغلی یا حداقل مکاتبات اولیه با کارفرماها در کشور خارجی داشته باشد و علاوه بر آن نیز مدارک هویتی، تحصیلی، شغلی و مالی نیز ضروری است. در اغلب کشورهای مهاجرپذیر امکان اخذ اقامت دائم بعد از اقامت موقت مخصوصا اقامت کاری وجود دارد. معمولا اقامت موقت برای متقاضی صادر میشود و رویه کشورها برای اعطای ویزای موقت (همراه) برای اعضای خانواده متفاوت است.
بهترین روش مهاجرت
اگر بخواهیم به این سوال جواب بدهیم، پاسخ مهاجرت قانونی است؛ زیرا شرایط افراد با یکدیگر متفاوت بوده و همچنین روشهای مهاجرتی نیز همواره در حال تغییر است. معمولا مهاجرت تحصیلی برای افراد دارای سن پائین، مهاجرت کاری برای افراد فارغ التحصیل و نیروهای متخصص و دارای سابقه کار، مدیران و کارآفرینان و مهاجرت از طریق سرمایهگذاری و سرمایه محور برای افراد دارای تمکن مالی توصیه میشود؛ واضح است نمیتوان این فرمول را برای همه در نظر گرفت. متقاضیان مهاجرت باید با مراجعه به پایگاههای اطلاعاتی دولتی کشورهای مقصد، آخرین قوانین و دستورالعملهای مهاجرتی را مطالعه کرده و برنامههایی که با شرایطشان متناسب است را پیدا کرده و سپس مدارک پیش نیازهای آن را تامین کرده و در نهایت اقدام کنند. در این خصوص میتوانند از مشاورهی افراد دارای مجوز و متخصص و باتجربه نیز استفاده کنند تا در زمان و هزینه صرفهجویی شود. لازم به ذکر است که برای انتخاب بهترین روش مهاجرتی میبایست به سیاستهای مهاجرپذیری کشورها در هر سال و قوانینی که برای جذب مهاجر تصویب میکنند، توجه کرد. کشورهای معتبر همواره در حال بروز کردن قوانین برنامههای مهاجرتی خود هستند.
مزایا و معایب مهاجرت
مهاجرت مانند تمام اقدامات و رفتارهای انسانی مزایا و معایب خاص خود را دارد. از معایب آن میتوان به دوری از میهن، خانواده و دوستان، هزینههای نسبتا بالای مهاجرت و از مزایای آن میتوان به تجربهی زندگی در یک کشور خارجی، شناخت فرهنگهای متفاوت، پیدا کردن موقعیتهای شغلی با درآمد بیشتر، تحصیل در مدارس و دانشگاههای معتبر، بهرهمندی از رفاه عمومی بیشتر، دسترسی بیشتر به امکانات روز دنیا، دسترسی به مبادلات بانکی جهانی و غیره اشاره کرد.
مدارک لازم برای مهاجرت
یکی از مسائل اساسی برای مهاجرت ارائه مدارک و مستندات است. مدارک هویتی از اساسیترین مدارک برای مهاجرت است؛ زیرا مشخصکننده هویت، تابعیت، اقامت و احوال شخصی متقاضی است. پس از آن نوبت به مدارک تحصیلی میرسد. مدارک تحصیلی نشاندهندهی سابقهی تحصیل و سطح دانش متقاضی است و در مهاجرت تحصیلی یا کاری بسیار حائز اهمیت است. در بعضی از کشورها لازم است تا مدارک تحصیلی توسط مراجع رسمی در کشور خارجی ارزیابی شده و به رسمیت شناخته شود. دستهی مهم دیگر مدارک، مدارک شغلی است. مدارک شغلی برای اشخاص مختلف متفاوت است. کارگران و کارمندان بخش خصوصی، کارمندان بخش دولتی، مدیران شرکتها و اشخاص حقوقی، مالکان واحدهای صنفی، خویشفرمایان هر یک مدارک و اسناد شغلی متفاوتی دارند. اگرچه گواهی بیمه شغلی از مدارک مشترک، مهم و اثباتکنندهی سابقه شغلی متقاضی است. درنهایت مدارک مالی دستهی مهم دیگری از مدارک است که نشاندهندهی میزان تمکن مالی متقاضی و ممنوعالمعامله نبودن ایشان است. در مواردی که متقاضی مستلزم پرداخت هزینه باشد، تمکن مالی بسیار حائز اهمیت است. منبع معتبر مدارک مورد نیاز برای مهاجرت در هر روش توسط مراجع رسمی مانند اداره مهاجرت، سفارت و دانشگاههاست. این موارد، عمدهی مدارکی است که اکثرا برای مهاجرت ضروری هستند، اما بسته به نوع روش مهاجرتی و کشور مقصد، چک لیست مدارک متفاوت خواهد بود.
کشورهای مهاجرپذیر
کشورها به دو نوع مهاجرپذیر و مهاجرفرست تقسیم میشوند. معمولا کشورهای دارای جمعیت زیاد و یا کشورهای دارای حساسیتهای قومی و نژادی مهاجر فرست هستند و در مقابل کشورهای کمجمعیت و یا تازه تاسیس و اصطلاحا مالتی کالچر که تنوع نژادی و قومی زیاد است، مهاجرپذیر هستند. به طور کلی مهاجرپذیری کشورها دو دلیل عمده دارد:
1- کمبود جمعیت
2- کمبود نیروی متخصص
بر اساس این دو نیاز کشورها، قوانین مربوط به جذب مهاجر را وضع کرده و دائما آن را بروز میکنند. البته روند مهاجرپذیری کشورهای کم جمعیت نیز به سمت جذب نیروهای متخصص و بامهارت رفته است. مثلا کشور کانادا برنامههای جذب مهاجر خود را طبق مشاغلی که نیاز دارد، دائما تغییر میدهد؛ حتی ویزای تنوع نژادی آمریکا موسوم به لاتاری نیز نیاز به حداقل دیپلم و یا سابقه کار دارد. طبق شاخص مهاجرپذیری گالوپ، لیستی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا ارائه شده است. براساس این لیست آمریکا، کانادا، آلمان، استرالیا، انگلستان، ایتالیا و نیوزلند نسبت به سایر کشورها شرایط بهتری را برای مهاجرین (خصوصا مهاجرین ایرانی) ارائه میدهند و در طول این سالها، مهاجرین زیادی را پذیرفتهاند.
مهاجرت به آمریکا
آمریکا همواره به عنوان مقصد اول مهاجرت در دنیا شناخته میشود. طبق سایت پاسپورت ایندکس در سال 2023، پاسپورت آمریکا از بین 88 سطح رنکینگ در سطح پنجم پاسپورتهای دنیاست. از سال 2015، آمریکا میزبان 47 میلیون مهاجر بوده که این رقم 19.1 درصد مهاجران جهان را شامل میشود. ایالات متحده آمریکا دارای برنامههای مهاجرتی متنوعی است که مستقیما منجر به اقامت دائم آن کشور میشود. تولد، ازدواج، استخدام، سرمایهگذاری، برنامه نخبگان و لاتاری از جمله روشهای اخذ اقامت دائم آمریکا است. آمریکا کشوری است که بیش از 50 دانشگاه آن در لیست 100 دانشگاه برتر جهان قرار دارد. موقعیتهای اخذ فاند و کمک هزینههای زیادی در دانشگاههای آمریکا برای مقاطع تحصیلات تکمیلی وجود دارد که این کشور را به مقصد جذابی برای تحصیل تبدیل کرده است. همچنین به دلیل وجود اقتصاد قوی و شرکتهای بزرگ، فرصتهای شغلی (جاب آفر) بسیار زیادی برای نیروهای کار خارجی در کشور آمریکا وجود دارد. امکان اخذ اقامت دائم آمریکا بعد از تحصیل یا کار در آن کشور نیز وجود دارد.
مهاجرت به کانادا
هرجا صحبت از مهاجرت باشد، نام کانادا نیز قطعا برده خواهد شد. کم بودن جمعیت، منابع طبیعی بسیار زیاد، اقتصاد قوی، همسایگی با امریکا و همچنین پیشرو بودن در حوزههای مختلف از یک طرف و سیاستهای کلی این کشور مبنی بر جذب میلیونها مهاجر از طریق برنامههای متنوع از طرف دیگر، کانادا را به مقصد محبوبی برای مهاجرت تبدیل کرده است. پاسپورت کشور کانادا در میان 88 سطح رنکینگ پاسپورت های جهان، در رده پنجم قرار دارد. طبق آمار منتشر شده در سال 2021، کشور کانادا میزبان بیشترین جمعیت ایرانیان مقیم خارج بعد از آمریکا بوده است. کانادا دارای برنامههای مهاجرتی متنوعی است که مستقیما منجر به اقامت دائم آن کشور میشود. اکسپرس انتری، کارآفرینی، سرمایهگذاری، خوداشتغالی، استارتاپ و همچنین برنامههای استانی از جمله روشهای اخذ اقامت دائم کانادا است. کانادا دارای تعدادی از بهترین دانشگاههای دنیا مانند مکگیل، بریتیش کلمبیا و تورنتو است که هر سه دارای کیفیت آموزشی بالایی هستند و در لیست 100 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. اقتصاد قوی و جمعیت کم باعث شده است تا فرصتهای شغلی (جاب آفر) بسیار زیادی برای کارجویان خارجی صادر شود. یکی از پرطرفدارترین روشهای اخذ اقامت دائم کانادا اکسپرس انتری است و این برنامه برای اشخاصی که اقامت موقت کاری یا تحصیلی کانادا را دارند، امتیاز بالایی درنظر گرفته شده است، بنابراین امکان اخذ اقامت دائم کانادا بعد از اقامت موقت نیز وجود دارد.
مهاجرت به آلمان
قدرتمندترین اقتصاد در اروپا متعلق به کشور آلمان است. همچنین آلمان پاسپورت بسیار ارزشمندی را داراست؛ به طوری که در شاخص برترین پاسپورتهای دنیا، در رده دوم قرار دارد. آلمان اقتصاد پویا و صنایع فعالی دارد و در حوزه تکنولوژی در لیست برترین کشورهاست
.
نرخ بیکاری در کشور آلمان در سال 2021 حدودا 3.5 درصد بوده که نسبت به سال 2020، 0.28 درصد کاهش داشته است. از سال 2016 تا به الان بیش از 10 میلیون فرد خارجی در آلمان مشغول به کار و زندگی شده اند؛ این رقم 12 درصد جمعیت کل آلمان را تشکیل میدهد
. بنابراین، این کشور همواره از نیروهای کار متخصص استقبال میکند. سالانه تعداد زیادی از موقعیتهای شغلی (جاب آفر) برای اشتغال در آلمان به ویژه برای کادر درمان و مهندسان و فعالان حوزه آیتی صادر میشود. دورههای کارآموزی (آوسبیلدونگ) نیز فرصتهای بسیار جذابی هستند که متقاضیان در کنار دورههای آموزشی مشغول به کار نیز میشوند و درآمد کسب میکنند. آلمان بستر مناسبی را برای کارآفرینان نیز فراهم کرده است و با ثبت شرکت میتوان اقامت این کشور را برای موسسین اخذ نمود. تحصیل در آلمان نیز با توجه به دولتی بودن بودجه آموزش در این کشور، همواره مورد توجه دانشجویان خارجی بوده است
. اکثر دانشگاههای دولتی کشور آلمان رایگان هستند و سایر دانشگاههای دولتی، فقط مبلغ کمی را هر ترم بابت هزینههای دانشگاه از دانشجو دریافت میکنند. همچنین آلمان امکان تحصیل رایگان به زبان انگلیسی را برای دانشجویان بینالمللی فراهم کرده است
. اخذ اقامت دائم آلمان به صورت مستقیم امکانپذیر نیست و اشخاص میتوانند بعد از اخذ اقامت موقت و سکونت در بازهی زمانی مقرر
(
که این زمان برای انواع اقامتهای موقت متفاوت است
) و انجام سایر پیشنیازهای قانونی نسبت به اخذ اقامت دائم آلمان درخواست دهند.
مهاجرت به استرالیا
یکی از کشورهایی که همواره مهاجرین بسیاری را از سراسر دنیا به خود جذب میکند، استرالیا است. استرالیا یکی از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا را دارد و پاسپورت آن در ردهبندی جهانی، رتبه 5 را دارد و با آن میشود به 110 کشور دنیا بدون ویزا سفر کرد. اکثر کسانی که متخصص هستند و به دنبال آینده شغلی بهتر اند، از استرالیا به عنوان یکی از سه مقصد برتر مهاجرتی خود یاد میکنند. استرالیا به دلیل کمبود جمعیت، همواره تمایل خود را به پذیرش نیروهای متخصص در رشتههای مختلف صنعتی و خدماتی نشان داده و چشمانداز خوبی به افراد جویای کار میدهد. امکان اخذ اقامت دائم استرالیا از طریق برنامههای مهاجرتی این کشور وجود دارد. سه دسته کلی برنامههای اقامت دائم استرالیا شامل خانواده محور، کار محور و سرمایه محور هستند. دانشگاههای استرالیا در 6 ماه نخست سال 2022، نزدیک به نیم میلیون دانشجوی خارجی پذیرش کردهاند.
مهاجرت به انگلستان
انگلستان یکی از جذابترین مقصدهای مهاجرتی برای مردم دنیاست. با تاریخ کهن و قدرتمندی از پادشاهان و ادبیات غنی و تولید ناخالص داخلی 2 تریلیون دلار، کشور انگلستان جزو شش اقتصاد برتر دنیا به شمار میرود. پاسپورت انگلستان در میان معتبرترین پاسپورتهای جهان رتبه 4 را دارد. دانشگاه آکسفورد و کمبریج که جزو برترین و نمادینترین دانشگاههای دنیا محسوب میشوند، در این کشور قرار دارند؛ به غیر از آنها، 15 دانشگاه از 100 دانشگاه برتر دنیا متعلق به انگلستان است. با نرخ تورم پایینی که دارد، انگلستان بستر مناسب و سودمندی را برای صاحبان کسب و کار فراهم میکند. دانشگاههای انگلستان اکثرا برای دانشجویان بینالمللی شهریه درنظر دارند؛ لیکن برای تحصیلات تکمیلی فاندهای زیادی ارائه میدهند.
برای مشاوره و اطلاع از برنامه های مهاجرتی کشورهای معتبر دنیا با ما تماس بگیرید.
سفارت و کنسولگری
از زمانهای قدیم، کشورها برای حفظ روابط دیپلماتیک خود، دفاتر دائمی را به عنوان نماینده و حافظ منافع خود در کشورهای مختلف تاسیس کردند. کسانی که در پی مهاجرت به کشور مدنظر خود هستند، باید از بخش کنسولگری سفارت برای اخذ ویزا اقدام کنند و مدارک مورد نیاز را تحویل دهند و امور حقوقی لازم را انجام دهند و بعد از سفر باید با اداره مهاجرت کشور مدنظر در ارتباط باشند. برای تسریع و تسهیل درخواستها، دفاتر پیشخوان سفارت مانند VFS Global، ویزامتریک، BLS، VAC و غیره ایجاد شدهاند تا رابطی بین متقاضیان و بخش کنسولگری سفارتها باشند. این دفاتر مسئولیت احراز هویت، تایید مدارک، بررسی مدارک، بایومتریک و غیره را به عهده دارند.
مهاجرت تحصیلی
یکی از بهترین و سادهترین راهها برای مهاجرت به کشورهای خارجی، مهاجرت تحصیلی است. دانشگاهها و کالجهای مختلف در سراسر دنیا برنامه ( Program
) هایی را در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس، دکتری و همچنین دورههای تحصیلی کوتاه مدت مانند Diploma، Advanced diploma، Certificate، و پست داک ارائه میدهند که متقاضی با اپلای کردن و متعاقبا پذیرش گرفتن از آنها، میتواند برای ویزای تحصیلی اقدام کند. یکی از مزایای مهاجرت تحصیلی این است که متقاضی در حین تحصیل، اجازه کار پاره وقت را دارد که هم تجربه بازار کار آن کشور را به دست میآورد و هم در کنار آن کسب درآمد میکند که میتواند کمک هزینهای برای گذران زندگی در آن کشور باشد، زیرا تحصیل در برخی از دانشگاهها مستلزم پرداخت شهریه است. شرایط اقدام برای مهاجرت تحصیلی، شامل این موارد است: داشتن سن مناسب، داشتن معدل بالا، داشتن مدرک زبان، داشتن سابقه علمی و پژوهشی، نداشتن فاصله طولانی مبهم بعد ازفارغ التحصیلی
. از امتیازهای
مهاجرت تحصیلی
، اخذ جاب افر و ویزای کار بعد از اتمام تحصیل است که این امر میتواند مقدمات اخذ اقامت دائم را فراهم کند. به عبارتی دیگر، مهاجرت تحصیلی سادهترین روش برای ورود به کشوری است که متقاضی قصد اخذ اقامت دائم آن را دارد
.
مهاجرت کاری
یکی از موثرترین و کارآمدترین روشهای مهاجرتی، مهاجرت از طریق کار و کاریابی است. کشورهایی که اقتصاد و صنعت پویایی دارند و دارای نرخ بیکاری پایینی هستند، فرصتهای شغلی زیادی را فراهم میکنند که میتواند توجه افراد زیادی را از سراسر دنیا به خود جلب کند. اگر متقاضی دارای تخصص و مهارت مورد نیاز کشور مقصد باشد و در آن زمینه سابقه کار داشته باشد و همچنین به زبان آن کشور تسلط داشته باشد، میتواند برای مهاجرت کاری اقدام کند. از مزیتهای مهاجرت کاری، داشتن امنیت مالی و درآمد است. برنامههای مهاجرت کاری شامل روشهای اخذ جاب افر و ویزای کاری، ثبت شرکت و اخذ ویزای کاری، ویزای کاری به دلیل تحصیل همسر در کشور خارجی، ویزای جستجوی شغلی (جاب سیکر)، ویزای کاری برای کارآفرینی، ویزای کاری برای استارت آپ و اقامت دائم از طریق برنامهی نیروهای متخصص میشود.
مهاجرت کادر درمان
به دلیل کمبود کادر درمان از جمله رشتههای پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، پرستاری و یا سایر مشاغل مرتبط با کادر درمان و افزایش جمعیت سالمندان، اکثر کشورها به ویژه کشورهای پیشرفته، از جذب کادر درمان استقبال میکنند. مشاغل حوزه درمان و سلامت نظاممند و سازمانیافته هستند؛ اولین گام برای مهاجرت کادر درمان، معادلسازی و به رسمیت شناختن مدارک تحصیلی و سابقه شغلی ایشان برای عضویت در سازمانهای ذیصلاح در کشور مقصد است. خوشبختانه، اکثر کشورهای خارجی مدارک تحصیلی ایرانیان در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی را به رسمیت میشناسند. کشورهای سوئد، دانمارک و آلمان و حتی کشورهای عربی، از جمله کشورهای مناسب برای مهاجرت کادر درمان است. عمدتا مهاجرت کادر درمان از طریق اخذ اقامت موقت تحصیلی یا کاری امکانپذیر است، اما برای کشورهایی مانند کانادا میتواند به صورت اخذ اقامت دائم به صورت مستقیم نیز باشد.
ویزای توریستی
مسافرت و گردش همواره از نیازهای اساسی انسان است و امروزه صنعت گردشگری در تمامی کشورها از صنایع اصلی و مهم قلمداد میشود. همانطور که در بالاتر گفته شد، ویزای توریستی یکی از انواع اقامت موقت است که شخص دارنده، مجوز ورود، اقامت و از حقوق مقرر برای شهروندان یا دارندگان اقامت دائم به خصوص حق تحصیل یا کار برخوردار نیست و در کشور مقصد به عنوان یک شخص خارجی محسوب میشود. در صورتی که بین دو کشور معاهدهی لغو روادید منعقد شده باشد، اتباع آن کشورها برای سفر به کشور دیگر نیازی به اخذ ویزای توریستی قبل از سفر ندارند. این اشخاص در هنگام ورود به کشور دیگر ویزای در بدو ورود (Entry Visa) اخذ میکنند؛ مانند اتباع ایران و ترکیه. کشورهای معتبر دنیا مانند کشورهای حوزه شنگن، کانادا، آمریکا و امثالهم سختگیریهای بیشتری برای صدور ویزا اعمال میکنند. داشتن دعوتنامه یا سابقه سفر خوب، میتواند کمک زیادی به صدور ویزای توریستی این کشورها نماید. برای اخذ ویزای توریستی متقاضی باید علاوه بر مدارک هویتی، مدارک شغلی و مدارک مالی، فرمهای سفارت را نیز تکمیل کند و هزینههای قانونی صدور ویزا را نیز بپردازد. داشتن برنامهی سفر یکی از مهمترین مواردی است که متقاضی ویزای توریستی میبایست به سفارت ارائه نماید. از مزیتهای ویزای توریستی علاوه بر تفریح و گشت و گذار، بالاتر رفتن شانس گرفتن ویزای تحصیلی و کاری میباشد.
مهاجرت سرمایه گذاری
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری یکی از جذابترین و تقریبا راحتترین روشهای مهاجرتی است. اکثر کشورها از ورود اشخاص سرمایهدار و کارآفرین استقبال میکنند. معمولا اشخاصی که دارای سن بالاتری هستند و امکان یا علاقهای به مهاجرت تحصیلی یا کاری و یا سایر روشهای اقامت دائم ندارند، میتوانند از طریق سرمایهگذاری به کشور مورد علاقهی خود مهاجرت کنند. کشورهای سرمایهپذیر قوانینی را برای اعطای شهروندی یا اقامت دائم و یا اقامت موقت برای جذب سرمایهگذار خارجی تصویب میکنند تا راه ورود اشخاص حائز شرایط هموار شود. خرید ملک، راه اندازی کسب و کار، خرید کسب و کارهای فعال، مشارکت در پروژههای اقتصادی، پرداخت مستقیم وجه به دولت میزبان و حتی اثبات تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینههای زندگی (خودحمایتی)، از مرسومترین روشهای مهاجرتی سرمایه محور است. نداشتن محدودیت سنی و عدم نیاز به مدرک تحصیلی بالا و مدرک زبان قوی دلیل جذابیت این نوع مهاجرت است.
مهاجرت از طریق خرید ملک
یکی از روشهای مهاجرت سرمایهگذاری از طریق خرید ملک در کشور مقصد است. شاید بتوان گفت سادهترین روش مهاجرتی دنیا خرید ملک باشد؛ زیرا تنها شرط انجام آن پرداخت پول و خرید یک واحد مسکونی یا تجاری است. بنابراین شخص با حفظ سرمایهی خود و تبدیل آن به ملک اقامت یا شهروندی کشور مورد علاقهی خود را نیز کسب میکند. خرید ملک و یا پیش خرید واحدهای ساختمانی از نظر اقتصادی نیز توجیه داشته و میتواند برای خریدار سود خوبی داشته باشد. در صدر کشورها برای خرید ملک کشور ترکیه است که پس از خرید ملک به خریدار و خانوادهی ایشان شهروندی و تابعیت خود را اعطا میکند. پس از آن کشورهای امارات، قبرس شمالی و جنوبی، اسپانیا و پرتغال در لیست کشورهای مناسب برای مهاجرت از طریق خرید ملک هستند.
مهاجرت از طریق ازدواج
همان طور که گفتیم یکی از روشهای اخذ اقامت دائم یا موقت کشورها ازدواج با یکی از اتباع یا دارندگان اقامت دائم کشورهای خارجی است. با تسامح میتوان گفت که مهاجرت از طریق ازدواج سادهترین روش مهاجرت است؛ زیرا اصولا نیاز به مدرک تحصیلی یا سرمایهگذاری و سایر شرایط برنامههای مهاجرتی را ندارد. مهمترین مدرک برای اخذ اقامت از طریق ازدواج اثبات وقوع ازدواج از طریق اسناد رسمی و سایر مدارک است. کشورها برای اعطای اقامت یا شهروندی به خارجیها برای ازدواج قوانین مختص به خود را دارند. در بعضی از کشورها مدارکی از قبیل اجارهنامهی مشترک، حساب بانکی مشترک، اسناد و تصاویر سفرهای مشترک، عکسهای مراسم ازدواج و غیره را درخواست میکنند. ممکن است هزینههای مسئولیت شخص خارجی به عهدهی تبعهی آن کشور باشد. مثلا در کانادا متقاضی میتواند با یکی از شهروندان یا دارندگان اقامت دائم کانادا ازدواج نماید و همسر کانادایی از طریق برنامه اسپانسرشیپ درخواست اقامت دائم همسر خارجی خود را بدهد و ایشان مسئول تمام هزینههای همسر خود خواهد بود. به طور کلی اکثر کشورها ویزای مخصوص تحت عنوان ویزای خانوادگی یا ازدواج را پیشبینی کرده اند.
مهاجرت از طریق تولد
همانطور که پیشتر گفته شد، سیستم اعطای تابعیت (شهروندی) کشورها بر اساس خاک یا خون و یا ترکیبی از هردوی اینها است. منظور از سیستم خاک آن است که محل تولد شخص معیار اعطای تابعیت است. کشورهایی از قبیل آمریکا، کانادا، مکزیک، برزیل، آرژانتین، السالوادور، دومینیکا، پاراگوئه، اکوادور، پرو، پاناما و گرانادا و … از جمله کشورهایی هستند که بدون قید و شرط به اشخاصی که در آنجا متولد میشوند، تابعیت خود را اعطا میکنند. کشورهای اروپایی به صورت مشروط به اشخاصی که در آنجا متولد میشوند، تابعیت خود را میدهند. مثلا کشور فرانسه در صورتی که طفل در فرانسه متولد شود و همچنین یکی از والدین طفل نیز در فرانسه متولد شده باشد، تابعیت خود را اعطا میکند. لازم به توضیح است که تولد یک فرزند در کشورهای دیگر هیچ حقی برای اقامت یا تابعیت والدین ایجاد نمیکند و این امتیاز فقط برای طفل متولد شده است. اطفالی که دارای پدر ایرانی هستند، در صورتی که در کشورهای دارای سیستم خاک به دنیا بیایند از ابتدا دارای تابعیت مضاعف خواهند بود.
مهاجرت از طریق پناهندگی
مطابق کنوانسیونهای بینالمللی پناهنده کسی است که در کشوری که در آن زندگی میکند، تحت آزار و اذیت یا خطر باشد. کشورهایی که در حال جنگ یا بحرانهای اساسی هستند، به عنوان مناطق ناامن شناخته میشوند و اتباع آنها تحت شرایطی امکان پناه بردن به سایر کشورها را خواهند داشت. کمیساریای عالی پناهندگان متعلق به سازمانملل متولی سامان دادن پناهندگان در سراسر دنیاست. کشورها نیز قوانین داخلی برای این دسته از افراد پیشبینی کردهاند. طبق آخرین آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۲ تعداد اشخاص آواره در جهان را بیش از ۸۹ میلیون نفر عنوان کردهاند که رکوردی تاریخی محسوب میشود. براساس گزارش همین سازمان حدود ۸۰۰ هزار پناهنده در ایران زندگی میکنند که ۷۸۰ هزار نفر آنها از افغانستان و ۲۰ هزار نفر از عراق هستند. بیشترین پناهنده در جهان از کشورهای سوریه، ونزوئلا، افغانستان، سودان و میانمار هستند و بیشترین کشورهای پذیرندهی پناهندگان، کشورهای لبنان اردن، نائورو، ترکیه، اوگاندا، سوئد، مالتا، موریتانی، یونان، آلمان و اتیوپی میباشند. لازم به ذکر است که تظاهر به پناهندگی جرم است و افراد عادی که خود را به عنوان پناهنده نشان میدهند مجرم هستند. خدمات بینالمللی فیدس هیچگونه مشاوره یا خدماتی در زمینه مهاجرت از طریق پناهندگی ارائه نمیکند.
مهاجرت غیر قانونی
منظور از مهاجرت غیرقانونی ورود اشخاص خارجی از مرزهای خاکی یا آبی به یک کشور بدون داشتن روادید معتبر است. سالانه تعداد زیادی از مهاجران از مسیرهای آبی یا زمینی خود را به کشورهای دیگر میرسانند که البته در این مسیر تعداد زیادی نیز مفقود یا کشته میشوند. طبق آخرین آمار، از سال ۱۹۹۶ تاکنون بیش از ۷۵ هزار مهاجر غیر قانونی در مسیر رسیدن به کشورهای دیگر جان خود را از دست دادهاند. لازم به ذکر است که حتی بعد از ورود به مرزهای یک کشور به صورت غیرقانونی، رسیدن به اقامت قانونی ممکن است سال ها به طول انجامد و حتی این فرآیند به نتیجه نرسیده و شخص از آن کشور اخراج (دیپورت) شود. متقاضیان مهاجرت میتوانند با مشاورهی وکلای رسمی و از روشهای قانونی اقدام کنند و به هدف خود برسند. توصیه میشود به جای به خطر انداختن جان و مال، و تلف شدن عمر افراد برای گرفتن اقامت بعد از ورود غیرقانونی به یک کشور دیگر و بر هم زدن نظم و امنیت آنجا، با آموختن مهارتهای مورد نیاز و زبان کشور مقصد، محترمانه و قانونی اقامت کشور مورد نظر را اخذ کنند. روشهای قانونی هم هزینهی کمتر و هم ریسک کمتری دارند. خدمات بینالمللی فیدس هیچگونه مشاوره یا خدماتی در زمینه مهاجرت غیرقانونی ارائه نمیکند. .
مهاجرت از طریق ویزای همراه
منظور از همراه، همسر یا فرزندان وابسته به متقاضی اصلی است. سن قانونی برای فرزندان معمولا ۱۸ سال تمام درنظر گرفته شده است؛ اما این عدد ممکن است در بعضی از کشورها متفاوت باشد. مثلا کشور کانادا سن فرزندان را تا ۲۲ سال تمام تعیین کرده است. ویزای همراه یکی از بهترین روشهای مهاجرت است؛ زیرا اصولا نیاز به مدرک تحصیلی یا مدرک زبان ندارد و منحصرا کشور آلمان داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح A1 را برای همراه متقاضی اصلی درنظر گرفته است؛ که البته بعضی از اشخاص مانند همسر دارندگان بلوکارت (EU Blue Card) از این شرط معاف هستند. سایر کشورها صرفا مدارک تحصیلی و شغلی و مالی را بررسی میکنند و پروسهی این نوع ویزا، شباهت بسیار زیادی به ویزای توریستی دارد. اخذ ویزای همراه همزمان با متقاضی، بستگی به روش مهاجرتی متقاضی اصلی و همچنین کشور مقصد و ایضا شرایط ایشان در آن کشور دارد. در بعضی از روشها اخذ ویزای همراه بعد از ورود متقاضی اصلی امکانپذیر است. لازم به ذکر است که ازدواج باید قبل از ویزای متقاضی اصلی اتفاق افتاده باشد و اخذ ویزای همراه پس از ازدواج، پروسه صدور ویزای همراه را ممکن است طولانیتر کند.
لاتاری
ویزای تنوع نژادی (Diversity Visa) ایالات متحده آمریکا یکی از جذابترین روشهای اخذ اقامت دائم آمریکا و مهاجرت به این کشور است. به این دلیل که اقامت آمریکا از طریق قرعهکشی به متقاضیان این نوع ویزا اعطا میشود، به آن لاتاری میگویند. این برنامه اکتبر هر سال برگزار میشود و به ۵۰ هزار متقاضی که ثبت نام کرده باشند، اقامت دائم آمریکا (US Green Card) اعطا میگردد. برندگان میتوانند از کلیه حقوق شهروندان آمریکا، مانند تحصیل، کار و زندگی بهرهمند شوند و بعد از سکونت در مدت زمان مقرر قانونی، برای اخذ شهروندی اقدام کنند. برای شرکت در لاتاری تنها به پاسپورت و عکس با اندازه استاندارد نیاز است و متقاضی باید مدرک تحصیلی حداقل دیپلم داشته باشد. بعد از قبولی اولیه و پر کردن فرم مربوطه، از متقاضی مصاحبه به عمل میآید و در صورت قبولی در مصاحبه، اقامت دائم آمریکا برای متقاضی صادر میشود. این امتیاز به همسر و فرزندان متقاضی نیز در صورتی که مشخصاتشان در ابتدا ثبت شده باشد، تسری پیدا میکند. برای اطلاع بیشتر و ثبتنام به صفحه لاتاری مراجعه کنید.
ویزای شنگن
منظور از ویزای شنگن ( Schengen ) ویزایی است که از یکی از کشورهای عضو معاهده شنگن صادر شده باشد. منطقه شنگن به بیست و شش کشور اروپایی گفته میشود که برای شهروندان خود قانون کنترل گذرنامه در بدو ورود را حذف کردهاند و اتباع این کشورها میتوانند بدون محدودیت در این کشورها تردد کنند و حتی دست به تجارت و مبادله کالا بزنند. برای اشخاص خارجی نیز در صورتی که از هر یک از این بیست و شش کشور ویزا گرفته باشند، میتوانند بدون نیاز به ویزای جدید به تمام این کشورها در طی مدت اعتبار ویزای خود تردد کنند. منطقه شنگن به عنوان بزرگترین منطقه بدون نیاز به ویزای جهان شناخته شده است . این منطقه شامل 22 کشور عضو اتحادیه اروپا و 4 کشور عضو EFTA میشود که از آنها به عنوان مجموعهای واحد تحت عنوان کشورهای حوزه شنگن یاد میشود. به ویزای هر یک از این ۲۶ کشور ویزای شنگن هم گفته میشود و اخذ این ویزا تاثیر بسیار زیادی در سابقه سفر اشخاص خواهد داشت؛ زیرا این کشورها برای صدور ویزا سختگیری بیشتری نسبت به سایر کشورها دارند. برای اطلاعات بیشتر راجع به اخذ ویزای شنگن به قسمت ویزای توریستی مراجعه کنید.
مهاجرت ارزان
یکی از مسائل مهم برای مهاجرت، هزینههای آن است. این هزینهها هم شامل هزینههای پروسهی مهاجرت و هم شامل هزینههای زندگی یا تحصیل در کشور مقصد میشود. در خصوص هزینههای مهاجرت، روشهای تحصیلی و کاری از روشهای ارزان و کمهزینه محسوب میشوند. در خصوص هزینههای زندگی نیز، انتخاب کشور مقصد باید با تمکن مالی متقاضی متناسب باشد. کشورهای ترکیه مجارستان ایتالیا و آلمان کشورهای کمهزینهتری محسوب میشوند. درکنار انتخاب کشور مناسب، روش مهاجرتی نیز حائز اهمیت است. مزیت مهاجرت کاری داشتن پیشنهاد شغلی (جاب آفر) است که دارندهی آن با اطمینان خاطر بیشتری مهاجرت میکند. برای مهاجرت تحصیلی ، علاوه بر امکان گرفتن فاند یا یورسیه تحصیلی، امکان کار همزمان با تحصیل هم وجود دارد که میتواند از نگرانیهای دانشجو کم کند. همچنین همسر دانشجو میتواند با گرفتن مجوز کار درآمد کسب کند.
مهاجرت بدون مدرک زبان
مدرک معتبر زبان یکی از فاکتورهای اصلی و اساسی برای مهاجرت است. در اکثر روشهای مهاجرتی داشتن مدرک زبان از الزامات است و متقاضی باید زبان کشور مقصد را بیاموزد؛ از طریق یکی از مراکز رسمی امتحان داده و نمره قبولی و مورد نیاز را اخذ کند. برای کشورهای انگلیسی زبان مدرک IELTS یا TOEFL و برای کشورهای اروپایی، مانند آلمان یا فرانسه مدرک CEFR معتبر محسوب میشود. خوشبختانه آزمونهای آنلاین این مدارک نیز تاحدودی به رسمیت شناخته شده است. لازم به ذکر است که بعضی از روشهای مهاجرتی مانند پذیرش زبانآموزی، پذیرش تحصیلی مشروط، ثبت شرکت و خوداشتغالی، بعضی از جاب آفرها و روشهای سرمایه محور مانند خرید ملک یا تمکن مالی، از جمله روشهایی است که طبق قانون نیازی به ارائه مدرک زبان به سفارت یا اداره مهاجرت ندارند لیکن ارائهی مدرک زبان میتواند شانس قبولی درخواست را افزایش دهد. به یاد داشته باشید که تسلط یا آشنایی به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد برای زندگی، تحصیل و کار امری ضروری است.
مهاجرت با معدل پایین
برای مهاجرت تحصیلی داشتن معدل بالا یکی از فاکتورهای اساسی است. استاد راهنما یا مسئولین ثبتنام در کالج یا دانشگاه، به معدل متقاضی و نمرات درسهای اصلی ایشان توجه میکنند. بنابراین دانشآموزان و دانشجویانی که در حال تحصیل هستند و علاقمند به ادامهی تحصیل در خارج از کشور میباشند، باید نمرات بالا کسب کنند؛ زیرا یکی از معیارهای قبولی متقاضیان داشتن معدل خوب است. اما چنانچه متقاضی معدل پایینی داشته باشد میتواند یا به سراغ دانشگاههای با رنکینگ پایینتر برود و یا این موضوع را با فاکتورهای دیگر تا حدودی جبران کند. نمره آزمون زبان بالاتر از پیشنیاز، سابقهی کاری مرتبط و معتبر، سابقه پژوهشی و علمی خوب، ارائه مقاله در ژورنالهای معتبر از جمله این کارها است.
قوانین مهاجرت
مهاجرت یک امر حقوقی است؛ زیرا منجر به تغییر وضعیت شخص میشود. روشهای اخذ اقامت موقت کاری، تحصیلی یا توریستی، روشهای اخذ اقامت دائم و همچنین روشهای اخذ تابعیت کشورها در قوانین کشورها پیشبینی شده است. این قواعد در قوانین مدنی یا مهاجرتی هر کشور منعکس شده است. به مجموعهی این قوانین در هر کشور حقوق بینالملل خصوصی آن کشور گفته میشود. قوانین مهاجرت به قوه مجریه یا اداره مهاجرت هر کشور ابلاغ میشود تا فرآیند اجرایی آن تعریف شود و اصولا آفیسرهای هر کشور درخواست متقاضی را براساس قوانین و مقررات و دستورالعملهای مربوط به آن تطبیق میدهند. بنابراین برای هر اقدامی در این زمینه باید ابتدا قوانین مربوطه را بررسی کرد. همچنین میتوان از مشاورین متخصص حقوقی که به اصول کلی حقوقی و قوانین مربوطه تسلط دارند، کمک گرفت. قوانین مهاجرتی در کشورهای مهاجرپذیر مستمرا به روز میشوند و بایست به تغییرات این قوانین نیز توجه داشت. استناد به قوانین هر کشور در هر اپلیکیشن مهاجرتی درصد احتمال موفقیت آن را افزایش میدهد.
وکیل مهاجرتی
همانطور که گفته شد، برای امور مهاجرتی اشخاص میتوانند هم شخصا و هم با کمک وکلای مهاجرتی اقدام کنند. منظور از وکیل مهاجرتی شخصی است که دارای تخصص و تجربه کافی برای این کار است. اصولا به دلیل حقوقی بودن درخواستهای مهاجرتی، بهتر است تا در این زمینه از حقوقدانان به خصوص در زمینهی حقوق بینالملل خصوصی استفاده شود. به همین دلیل است که در اکثر کشورها این موضوع توسط وکلای دادگستری یا کارشناسان حقوقی انجام میگیرد. بعضا در بعضی از کشورها مانند کانادا، این وکلا دارای انجمن خاص خود هستند. در ایران برخی از روشهای مهاجرتی مانند اعزام دانشجو یا کاریابی خارجی و همچنین اخذ ویزای توریستی کشورهای دیگر نظاممند بوده و دارای مقررات خاص خود هستند. لازم به ذکر است که متولی این حوزهها وزارتخانههای مربوطه هستند. وکلای مهاجرتی باید اولا قابل اعتماد باشند و منافع شخصی را در هنگام مشاوره درنظر نگیرند. ثانیا مجوزهای رسمی مربوط به کار خود را داشته باشند. همچنین ترجیحا حقوقدان باشند و به قوانین مسلط باشند. دفاتر فعال داشته باشند و پاسخگوی مراجعه کنندههای خود باشند.
مشاوره مهاجرتی
برای اقدام به مهاجرت، اولین گام پیدا کردن متناسبترین روش مهاجرتی است. مشورت گرفتن از مشاور مهاجرتی میتواند متقاضی را در این مسیر یاری کند. ارزیابی مشاور متخصص مهاجرتی اولا بررسی روشهایی است که متقاضی در آنها حائز شرایط است یا می تواند باشد، ثانیا شفاف نمودن مسیر اقدام و انجام، و ثالثا انتقال تجربیات سایر پروندههای مشابه به متقاضی است. اشخاصی که خودشان قصد انجام کارهای مهاجرتی شان را دارند میتوانند در هر مرحله از مشاور کمک بگیرند و مشاور میتواند به عنوان یک منتور در تمام مسیر در کنار متقاضی باشد.
مهاجرت با فیدس
خدمات بینالمللی فیدس (نام تجاری ثبت شده) قدرت گرفته از موسسه حقوقی بینالمللی دادیار سفیر مانا و همچنین مجوز رسمی مشاوره و کاریابی خارجی از وزارت کار، از سال ۱۳۹۵ در ایران شروع به فعالیت نموده است و امور حقوقی بینالملل خصوصی را در زمینههای مختلف به متقاضیان از مشاوره تا پشتیبانی کلیه کارها ارائه مینماید. این مجموعه تحت مدیریت آقای سروش معزی مدرس دانشگاه در زمینه حقوق بینالملل خصوصی (تابعیت، اقامت) فعالیت مینماید. تیم کارشناسان خدمات بینالمللی فیدس در ایران و سایر کشورهای خارجی از متخصصترین اشخاص در حوزه Immigration میباشند. برای مهاجرت تحصیلی با فیدس این امکان وجود دارد که از نوشتن رزومه و سایر کاور لترها گرفته تا کلیه مکاتبات و نهایتا اخذ پذیرش قطعی توسط این مجموعه انجام شود. برای مهاجرت کاری با فیدس نیز این امکان وجود دارد که از نوشتن انگیزهنامه تا معادلسازی مدارک گرفته تا مکاتبه با کارفرماهای خارجی و نهایتا اخذ جابآفر به این تیم سپرده شود. کشورهای آمریکای شمالی از جمله کانادا و ایالات متحده، کشورهای اروپایی از جمله آلمان و اسپانیا و کشورهای آسیایی از جمله امارات، ترکیه، قبرس و کره جنوبی کشورهایی هستند که با کمک فیدس میتوان به آنجا مهاجرت کرد.
همین حالا مشاوره بگیرید!