مهاجرت تحصیلی به آمریکا
مهاجرت تحصیلی به آمریکا رویای بسیاری از نوجوانان و جوانان از کشورهای مختلف جهان است تا بتوانند از امکانات متنوع تحصیلی و شرایط مطلوب اقتصادی در این کشور برای ساختن آینده خود استفاده کنند. بسیاری از دانشگاههای برتر جهان در آمریکا قرار گرفته و افراد مشهور زیادی هم از دانشگاههای آمریکا فارغالتحصیل شدهاند که این موضوع جذابیت تحصیل در این کشور صنعتی را چند برابر میکند.
پایین بودن نرخ بیکاری در آمریکا باعث شده دانشجوهای بینالمللی پس از فارغالتحصیلی شانس زیادی برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار آمریکا داشته باشند و از این طریق بتوانند برای ادامه زندگی و دریافت اقامت دائم آمریکا برنامهریزی کنند. اگر در فکر مهاجرت تحصیلی آمریکا هستید و در ذهن شما سوالات زیادی در این زمینه وجود دارد، با ما در ادامه این مقاله از گروه مهاجرتی فیدس همراه شوید تا پاسخ همه سوالات احتمالی را با شما درمیان بگذاریم.
فهرست مطالب
- مزایای مهاجرت تحصیلی به آمریکا
- شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا
- مقاطع تحصیلی در آمریکا
-
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاهها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا
- بهترین دانشگاههای آمریکا
- هزینه تحصیل در آمریکا
- شرایط دریافت بورسیههای تحصیلی آمریکا
- شرایط اخذ ویزا تحصیلی آمریکا
- مدارک لازم برای اخذ ویزا تحصیلی آمریکا
- کار دانشجویی در کنار تحصیل در آمریکا
- اقامت پس از تحصیل در آمریکا
مزایای مهاجرت تحصیلی آمریکا
خیلی از مردم دنیا آرزو زندگی در آمریکا را دارند برای همین به صورت ثبت نام لاتاری 2026 اقدام به آن میکنند. به همین منظور دلایل زیادی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا وجود دارد، اما مهمترین دلیل برای دانشجوهای ایرانی قرار گرفتن این کشور در فهرست برترین اقتصاد جهان است که باعث شده فرصتهای شغلی جذابی برای همه از جمله مهاجران در این کشور ایجاد شود. آمریکا به عنوان مقصد مهاجرتی همواره مورد توجه بوده و سالانه میزبان بیش از یک میلیون مهاجر از کشورهای مختلف جهان است. از دیگر مزایا مهاجرت تحصیلی آمریکا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنوع دانشگاهها و رشتههای تحصیلی: وجود مراکز علمی معتبر و تنوع بسیار زیاد در رشتههای تحصیلی، آمریکا را به مقصدی جذاب برای مهاجرت تحصیلی در مقاطع مختلف کارشناسی تا دکترا تبدیل کرده است.
- اعطای بورسیههای تحصیلی: با داشتن یک رزومه علمی قوی و مدرک معتبر زبان انگلیسی به راحتی میتوانید از بورسیههای تحصیلی آمریکا برای تامین هزینه زندگی دانشجویی در این کشور بهرهمند شوید. این بورسیهها به تمام دانشجوهای با استعداد محلی و بینالمللی اعطا میشود.
شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا
شرایط تحصیل در آمریکا بر اساس مقطع تحصیلی متفاوت بوده و افراد متقاضی باید بر اساس مقطع مورد نظر مراحل را طی کنند. شرط سنی برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آمریکا وجود ندارد، اما کسانی که گپ تحصیلی آنها زیاد است، شانس کمتری برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا خواهند داشت. رقابت برای ورود به دانشگاههای برتر آمریکا زیاد است و اخذ پذیرش تحصیلی برای ایرانیان معمولا مسیر پرچالشی است. اصلیترین شرایط مهاجرت تحصیلی برای دانشجوهای بینالمللی در جدول زیر بیان شده و افرادی که همه این شرایط را داشته باشند، شانس زیادی برای مهاجرت تحصیلی آمریکا دارند.
مقاطع تحصیلی در آمریکا
در آمریکا همچون سایر کشورهای جهان طول دوره تحصیل در مدارس 12 سال است و بعد از آن افراد میتوانند برای ادامه تحصیل وارد دانشگاهها شوند یا بدون دریافت مدرک دانشگاهی کار کنند. در اغلب دانشگاههای این کشور دورههای تحصیلی هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار میشود تا دانشجوهای علاقهمند به تحصیلات آکادمیک بتوانند در رشته و مقطع مورد نظر ادامه تحصیل دهند.
تحصیل در مدارس آمریکا
ورود به مدارس آمریکا از 3 سالگی آغاز میشود و دانشآموزان باید پس از مهدکودک، دوره دبستان، متوسطه اول و متوسطه دوم را سپری نمایند. تحصیل در مدارس دولتی آمریکا سالانه مبلغی در حدود 3 تا 10 هزار دلار هزینه دارد و معمولا این مدارس دانشآموزهای بینالمللی را که به تنهایی مهاجرت کردهاند، برای ادامه تحصیل نمیپذیرند.
دانشآموزان بینالمللی با معدل 12 به بالا میتوانند با پرداخت شهریه سالانه به مبلغ 11 تا 15 هزار دلار در مدارس خصوصی آمریکا ادامه تحصیل دهند و دیپلم خود را برای ورود به دانشگاه دریافت کنند. دانشآموزان دبیرستانی با معدل پایین که قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارند هم میتوانند ابتدا دیپلم دبیرستان را اخذ کرده و سپس برای ورود به دانشگاه اقدام کنند، معمولا این دوره 4 سال طول میکشد.
تحصیل در کالج های آمریکا
کالجها یکی از بهترین مراکز علمی برای کسب مهارت جهت ورود به بازار کار هستند و دانشجویان بینالمللی هم میتوانند با دریافت پذیرش تحصیلی از این کالجها، ویزای تحصیلی آمریکا را بگیرند. در حال حاضر بیش از 3 هزار کالج در آمریکا فعالیت دارند. در این کالجها دوره برای رشتههای مختلف به مدت 1 الی 2 سال برای داوطلبان برگزار میشود و سپس مدرک معتبر برای ورود به بازار کار به آنها داده میشود.
داشتن مدرک دیپلم و مدرک معتبر زبان انگلیسی آیلتس با حداقل نمره 5.5 یا مدرک تافل با حداقل نمره 61 برای دریافت پذیرش از کالج الزامی است. کسانی که مدرک زبان ندارند، در صورت دریافت پذیرش از کالج باید در دوره زبان شرکت کنند.
تحصیل کارشناسی در آمریکا
در اغلب دانشگاههای آمریکا دوره کارشناسی برای رشتههای مختلف برگزار میشود و دانشجوهای بینالمللی در صورت داشتن مدرک دیپلم میتوانند برای دریافت پذیرش اقدام کنند. طول دوره کارشناسی حدودا 4 سال است و پس از دریافت مدرک، فارغالتحصیلان میتوانند برای ورود به بازار کار یا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کنند. شانس متقاضیان 20 تا 22 ساله برای دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی بیشتر از سایر داوطلبان است، اما به صورت کلی محدودیت سنی وجود ندارد.
تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
کارشناسی ارشد یا فوقلیسانس یکی از پرطرفدارترین مقاطع برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا است. این دوره حدود 1 تا 3 طول میکشد و افراد میتوانند در رشتههای هنری، پزشکی، حقوق، مدیریت، مهندسی، علوم پایه و سایر حوزهها در این مقطع ادامه تحصیل دهند. ارائه پایاننامه در پایان دوره کارشناسی ارشد، یکی از مهمترین بخشهای تحصیل در این مقطع است. دانشجوهای بینالمللی که رزومه علمی و کاری قوی دارند، از شانس بیشتری برای ورود به این دوره برخوردار هستند.
تحصیل دکتری در آمریکا
برنامههای دکتری در آمریکا بر تحقیق و توسعه دانش در زمینههای مختلف تمرکز دارند و به دانشجویان اجازه میدهند تا تخصص عمیقی در زمینه مورد علاقه خود کسب کنند. برای ورود به برنامههای دکتری در این کشور، متقاضیان بهتر است مدرک کارشناسی و ارشد در رشته مرتبط با دوره دکتری داشته باشند. برنامههای دکتری در دانشگاههای آمریکا در اغلب موارد شامل درسهای مخصوص رشته، پژوهش مستقل و انجام یک تز تحقیقاتی زیر نظر اساتید دانشگاه است. طول دوره دکتری در آمریکا حدود 4 الی 5 سال است و اغلب این دورهها با ارائه بورسیه به دانشجویان از آنها حمایت میکنند. داشتن پیشینه علمی قوی با ارائه مدارک مستند همچون مقالات چاپ شده در مجلات بینالمللی و مدرک زبان انگلیسی از الزامات ورود به این دوره محسوب میشود.تحصیل داروسازی در آمریکا از رشته های پر طرفدار در این کشور است که با رشد علمی بالای آمریکا تقاضا این رشته و ژنتیک در آمریکا افزایش پیدا کرده است.
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاهها برای مهاجرت تحصیلی آمریکا
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاههای آمریکا برای مهاجرت تحصیلی به این کشور پس از مشخص کردن رشته و دانشگاه مورد نظر برای ادامه تحصیل آغاز میشود. فرد متقاضی باید با مراجعه به سایت دانشگاه مراحل اخذ پذیرش را بررسی کرده و بر اساس زمانبندی اعلام شده در سایت برای ارسال مدارک و شرکت در آزمونها اقدام کند. شرایط دانشگاههای آمریکا برای اخذ پذیرش در مقاطع تحصیلی مختلف یکسان نیست، اما به صورت کلی میتوان مراحل را به شرح زیر بیان کرد:
- انتخاب دانشگاه و مقطع تحصیلی: در ابتدا باید دانشگاه و برنامه تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- آمادهسازی و جمعآوری مدارک: مدارک مورد نیاز برای هر دانشگاه و برنامه ممکن است متفاوت باشد؛ اما به صورت کلی ارائه مدرک دوره قبل، ریزنمرات، مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل با نمره تعیین شده و نمرات آزمونهای استاندارد مانند SAT یا ACT و همچنین رزومه، انگیزهنامه و توصیهنامه الزامی است.
- تکمیل فرم درخواست و ارسال مدارک: باید فرم درخواست را به صورت آنلاین تکمیل کرده و سپس همراه با مدارک برای دانشگاه در تاریخ اعلام شده ارسال کنید. هر دانشگاه ددلاین مخصوص به خود را برای ثبت فرم درخواست پذیرش دارد.
- پرداخت هزینه درخواست: پرداخت اپلیکیشنفی یا هزینه درخواست برای بررسی مدارک در این مرحله الزامی است. این هزینه حدود 50 تا 150 دلار متغیر است.
- انتظار برای پاسخ: بعد از ارسال مدارک و پرداخت اپلیکیشنفی باید منتظر پاسخ از سوی دانشگاه باشید. معمولا این پاسخ به صورت ایمیل برای فرد متقاضی ارسال میشود.
- اقدام برای ویزا: در صورتی که پذیرش شما تایید شود، باید با نامه پذیرش برای دریافت ویزا اقدام کنید تا بتوانید قبل از تاریخ ثبتنام دانشگاه در آمریکا حاضر شوید.
- مراجعه به سفارت آمریکا: باید به سفارت یا کنسولگری آمریکا مراجعه کنید و اقدامات مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی خود را با ارائه مدارک انجام دهید. ارائه گواهی تمکن مالی برای پرداخت هزینهها در این مرحله الزامی است.
- ثبتنام در دانشگاه و حضور در کلاسها: در نهایت بعد از دریافت ویزای تحصیلی میتوانید برای شروع تحصیلات خود به آمریکا بروید و با ثبتنام در دانشگاه دوره خود را آغاز کنید.
بهترین دانشگاههای آمریکا
در کشور آمریکا تعداد دانشگاههای معروف و معتبر بسیار زیاد است و اغلب افراد متقاضی مهاجرت تحصیلی به آمریکا تمایل دارند در دانشگاههایی تحصیل کنند که در رتبهبندی جهانی QS یا تایمز جز دانشگاههای برتر هستند. در حال حاضر 83 دانشگاه آمریکا در فهرست جهانی QS در سال 2024 جز 500 دانشگاه برتر جهان هستند که از این بین دانشگاه فناوری تکنولوژی ماساچوست معروف به دانشگاه MIT در صدر این فهرست قرار گرفته و بهترین دانشگاه جهان در سال 2024 است.
هزینه تحصیل در آمریکا
هزینه تحصیل در آمریکا زیاد است؛ زیرا اغلب دانشگاههای این کشور به صورت خصوصی اداره میشوند و دانشجویان باید سالانه مبلغی را به عنوان شهریه به دانشگاه بپردازند. هزینه تحصیل در آمریکا براساس مقطع و رشته متغیر بوده و بهطور متوسط در سال 2024 برای هر دانشجو حدود 35 هزار دلار است. البته تحصیل در رشتههای پزشکی هزینه بیشتری داشته و به طور متوسط حدود 35 تا 70 هزار دلار است. همچنین دانشجوها باید هزینه زندگی در آمریکا را هم به شهریه دانشگاه خود اضافه کنند. هزینه زندگی دانشجویی در این کشور براساس سبک زندگی هر فرد و شهر محل تحصیل بین 400 تا 700 دلار بدون هزینه اجاره مسکن متغیر است.
شرایط دریافت بورسیه های تحصیلی آمریکا
اگر قصد مهاجرت تحصیلی آمریکا را دارید و نگران تامین هزینه تحصیل خود هستید، باید به این نکته توجه داشته باشید که در آمریکا امکان تحصیل با بورسیه نیز برای دانشجوهای بینالمللی فراهم شده تا افراد با استعداد، فرصت تحصیل را به دلیل مشکلات مالی از دست ندهند. بورسیهها معمولا به صورت حقوق ماهانه به دانشجوها پرداخت میشوند. تعداد بورسیههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در آمریکا برای دانشجوهای بینالمللی بیشتر از دوره کارشناسی است. برخی از شرایط عمومی برای دریافت بورسیههای تحصیلی در آمریکا عبارتند از:
- رزومه تحصیلی قوی و داشتن مدرک معتبر با معدل بالا؛
- ارائه مدارک مبنی بر چاپ مقالات در مجلههای معتبر بینالمللی همچون مجلات ISI؛
- ارائه مدرک بینالمللی زبان انگلیسی همچون TOEFL یا IELTS با نمره بالا؛
- الزام برخی از موسسههای ارائهدهنده بورسیه به شرکت در آزمونهای استاندارد همچون GRE (برای رشتههای علوم پایه و مهندسی)، GMAT (برای رشتههای مدیریت) و LSAT (برای رشتههای حقوق) و کسب نمره بالا در این آزمونها؛
- رزومه کاری قوی و مرتبط با رشته تحصیلی
شرایط اخذ ویزا تحصیلی آمریکا
برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا پس از دریافت پذیرش از دانشگاههای معتبر این کشور باید برای دریافت ویزا به سفارت مراجعه کنید. به دلیل عدم وجود روابط دیپلماتیک بین ایران و آمریکا، متقاضیان ویزای تحصیلی آمریکا از ایران باید به یکی از کشورهای همسایه همچون ترکیه، ارمنستان یا امارات مراجعه کنند و در دفاتر کنسولگری آمریکا در این کشورها درخواست ویزا را ثبت نمایند. ویزای تحصیلی انواع مختلفی دارد، اما به صورت کلی اغلب دانشجوها مشمول دریافت ویزا تحصیلی F1 هستند. مدت اعتبار این ویزا به اندازه طول دوره تحصیلی هر دانشجو است؛ یعنی ویزای یک دانشجوی دوره کارشناسی 4 سال اعتبار دارد.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا متقاضیان ویزا باید پس از تکمیل فرم درخواست ویزا، نسبت به ارائه مدارک لازم اقدام کنند. این مدارک به صورت کلی عبارتند از:
- مدارک تحصیلی به همراه ریز نمرات و ترجمه آنها؛
- مدرک بینالمللی زبان آیلتس یا تافل؛
- پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار؛
- تصویر تمام صفحات پاسپورت متقاضی؛
- رزومه انگلیسی؛
- توصیهنامه از اساتید دوره قبل برای دانشجوهای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا؛
- انگیزهنامه تحصیلی؛
- گواهی تمکن مالی شامل شهریه یک سال تحصیل در دانشگاه و 18 تا 20 هزار دلار برای تامین هزینه زندگی؛
- نامه پذیرش دانشگاه و ارائه پذیرش اساتید دانشگاه مورد نظر در مقطع فوق دکتری؛
- ارائه گواهی عدم سوءپیشینه؛
- گواهینامه سلامت؛
- ارائه آدرس محل سکونت در قالب اجارهنامه یا خوابگاه؛
- پرداخت هزینه ویزا؛
- بیمه سلامت
کار دانشجویی در کنار تحصیل در آمریکا
اقامت پس از تحصیل در آمریکا
آن دسته از دانشجوهای بینالمللی که پس از دریافت مدرک تحصیلی، قصد اقامت در آمریکا را دارند، باید برای پیدا کردن یک شغل در این کشور اقدام کنند. هر دانشجو فقط 12 ماه پس از اتمام اعتبار ویزای تحصیلی F1 خود فرصت دارد تا از طریق برنامه OPT در آمریکا یک جابآفر مناسب پیدا کند و ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری آمریکا تغییر دهد. پیدا کردن یک جاب آفر از کارفرماهای آمریکایی خیلی هم دشوار نیست و فارغالتحصیلان ممتاز به راحتی میتوانند در این کشور متناسب با رشته تحصیلی خود شغل پیدا کنند. افرادی که ویزای کار آمریکا را داشته باشند، بعد از 5 سال میتوانند برای دریافت اقامت دائم و گرین کارت آمریکا اقدام کنند.
سخن پایانی
فرصت تحصیل در دانشگاههای برتر آمریکا و امکان پیدا کردن فرصتهای شغلی جذاب در بازار کار این کشور باعث شده مهاجرت تحصیلی آمریکا به یکی از فرصتهای جذاب برای دانشجویان تبدیل شود. تحصیل در آمریکا برای داشتن آینده شغلی و زندگی بهتر، رویای بسیاری از افراد است که فقط موفقیت در آن با کسب اطلاعات دقیق امکانپذیر است. اگر شما هم برای پیشرفت و استفاده فرصتهای تحصیلی جذاب قصد مهاجرت به آمریکا را دارید، حتما با کارشناسان مجموعه مهاجرتی فیدس تماس بگیرید. همکاران ما از سال 2015 در زمینه مهاجرت فعالیت دارند و با ارائه خدمات متنوع میتوانند مسیر شما برای رسیدن به دانشگاههای آمریکا را آسان کنند.
سوالات متداول
هزینه تحصیل در آمریکا براساس مقطع تحصیلی و رشته متغیر بوده و بهطور متوسط حدود 35 هزار دلار است.
بله در صورتیکه دانشگاه محل تحصیل در فهرست دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت برای رشتههای پزشکی باشد، مدرک در ایران هم معتبر است.
بهترین شهرهای آمریکا برای مهاجرت تحصیلی کدام است؟
لس آنجلس، نیویورک، آتلانتا، بوستون، شیکاگو، سانفرانسیسکو، واشنگتن و سن دیگو بهترین شهرهای آمریکا برای مهاجرت تحصیلی است.