مهاجرت پرستاران به آلمان
19 شهریور, 1403 توسط
فیدس, آتوسا ذاکرحسینی
هنوز نظری ثبت نشده است

مهاجرت پرستاران به آلمان

آلمان کشوریست که برای مهاجرت کاری همواره گزینه مناسبی برای ایرانیان بوده است. در بین انواع مشاغلی که مورد تقاضای این کشور بوده، پرستاری بیشترین جذب را دارد. با افزایش جمعیت پیر و طیف وسیع مسئولیت مراقبت از بیمار نیاز به پرستار را در آلمان دوچندان کرده است. با این حال، مهاجرت پرستاران به آلمان چالش‌هایی به همراه دارد که با دانستن آنها طی کردن مسیر مهاجرت برای شما آسان میشود. در این مقاله با هم نحوه مهاجرت پرستاران به آلمان را بررسی میکنیم.

مزایای مهاجرت پرستاران به آلمان

مهاجرت پرستاران به آلمان نه تنها آنها را با فرهنگ نو و سبک جدید زندگی آشنا می­کند، بلکه یک فرصت طلایی برای کسب تجربه بیشتر کاری است. در آلمان پرستاران مهاجر ضمن یادگیری زبان آلمانی می­توانند از خدمات عمومی باکیفیت، تعطیلات و حقوق بازنشستگی برخوردار شوند. شما می­توانید در لیست زیر دیگر مزایای کاری آلمان را برای پرستاران مهاجر ببینید:

  • تقاضای بالای شغلی: پرستاری حرفه ایی بسیار انعطاف پذیر بوده و تقریباً مورد نیاز همه بیمارستان­ها و مراکز درمانی است. پرستاران می­توانند در هر کجا از آلمان که بخواهند به صورت تمام وقت یا قراردادی کار کنند.
  • امنیت شغلی: هیچ‌گاه نمی‌توان سیستم مراقبت‌های بهداشتی را بدون پرستار تصور کرد. بنابراین، پرستاران تا هر زمان که بخواهند می­توانند بدون دغدغه از دست دادن شغل در آلمان کار کنند.
  • درآمد مناسب: شغل پرستاری در آلمان بر اساس تحصیلات، تجربه، موقعیت مکانی و ساعات کاری، حقوق منصفانه ایی دارد و رضایت پرستار را جلب می­کند.
  • امکان ترفیع شغلی: در آلمان یک پرستار می­تواند به رهبری تیم پرستاران ترفیع بگیرد و دوره های حرفه ایی را به دیگر پرستاران آموزش دهد.
  • تعادل کار و زندگی: از آنجایی که ساعت کاری انعطاف ­پذیر بوده، حفظ تعادل بین زندگی شخصی و کاری برای پرستار آسان می‌شود.

اقدامات مهم پرستاران در مهاجرت به آلمان

پرستارانی که تصمیم دارند برای ادامه حرفه خود به آلمان مهاجرت کنند، لازم است اقدامات زیر را انجام دهند:

  • یادگیری زبان آلمانی
  • به رسمیت شناختن مدرک پرستاری
  • ثبت نام و گرفتن مجوز پرستاری
  • به دنبال شغل گشتن
  • اخذ ویزا و سفارت آلمان

یادگیری زبان آلمانی

تسلط به زبان آلمانی جنبه حیاتی در مهاجرت پرستاران به آلمان دارد. آنها باید بتوانند با بیمار به درستی ارتباط برقرار کرده و به او در بهبودی کمک کنند. این مهارت از طریق آزمون‌های استاندارد زبان آلمانی ارزیابی می‌شود. لازم است تمامی پرستاران، برای مهاجرت به آلمان حداقل مدرک زبان B1 را داشته باشند. برای این مورد میتوانید با مراجعه به آموزشگاه های زبان و دادن امتحانات جهت ارزیابی مهارت زبان آلمانی این مدرک را به دست آورید.

به رسمیت شناختن مدرک پرستاری

از آنجایی که مدرک پرستاری خود را در ایران دریافت کرده اید، باید مدرک خود را مطابق با استانداردهای حوزه علوم پزشکی آلمان معادل سازی کرده و برای مقامات آلمانی مربوطه ارسال کنید تا مدرک شما پس از بررسی شدن به رسمیت شناخته شود. شما باید اسنادی نظیر مدرک پرستاری، مدارک تحصیلی، مدارک هویتی و سابقه کار خود را برای آنها ارسال کنید. به یاد داشته باشید که قبل از ارسال تمام مدارک را به دارالترجمه برده تا به آلمانی ترجمه شوند. بررسی آنها معمولاً 3 تا 4 ماه طول میکشد. چنانچه بنا به هر دلیلی مدرک شما معادل مدارک آلمانی شناخته نشد، میتوانید با پشت سر گذاشتن دوره های تکمیلی آموزشی در آلمان برای ثبت نام و گرفتن مجوز پرستاری اقدام کنید.

ثبت نام و گرفتن مجوز پرستاری

ثبت نام و گرفتن مجوز پرستاری در آلمان از گام‌های ضروری برای کسانی است که به دنبال شغل پرستاری در این کشور می-باشند. پرستاران ثبت نام شده در آلمان دارای عنوان Gesundheits- Krankenpfleger(پرستار سلامتی) هستند. برای ثبت نام و گرفتن مجوز، پرستاران بین المللی باید یک آزمون جامع دولتی بدهند. این آزمون دانش نظری و مهارت‌های علمی آنها را ارزیابی میکند و به صورت کتبی و عملی است. پس از قبولی در این آزمون برای ثبت نام اقدام کنید. 

فرآیند ثبت نام شامل ارسال مدارک تحصیلی، نتایج امتحانات و مهارت زبان شما به همراه پرداخت هزینه های لازم است. همچنین ممکن است مستلزم بررسی سوابق جنایی باشد. رعایت دستورالعمل‌ها و مهلت های ارائه شده توسط مقامات حوزه علوم پزشکی بسیار اهمیت دارد. پس از تأیید ثبت نام، مجوز پرستاری خود را دریافت خواهید کرد و میتوانید کار خود را در آلمان آغاز کنید. توجه داشته باشید که مجوز پرستاری نیاز به تمدید دوره ای دارد و باید قبل از مقضی شدن، آن را تمدید کنید.

به دنبال شغل گشتن

پس از اینکه مجوز خود را دریافت کردید، می¬توانید به بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و سایر مراکز بهداشتی درخواست بدهید. برای درخواست، شما باید مدارکی نظیر مدارک هویتی، مجوز پرستاری، مدارک تحصیلی همچنین سوابق کاری خود را ارسال کنید و هزینه درخواست را بپردازید. سعی کنید راجب محل کار و محل زندگی در آلمان تحقیقات کاملی انجام دهید تا ببنید با معیارهای شما هماهنگی دارند یا نه، سپس درخواست را ارسال کنید.

اخذ ویزا و سفارت آلمان

مرحله بعدی بعد از دریافت کردن دعوتنامه کاری، اخذ ویزا است. برای دریافت ویزا شما باید شرایط کلی آن را داشته باشید و مدارک لازم را به دفتر ویزامتریک در تهران به صورت حضوری ارائه دهید. در آنجا مسئولان، کار بیومتریک و انگشت نگاری شما را هم انجام میدهند. به یاد داشته باشید که پرداختی تمام خدمات دفتر ویزامتریک به یورو محاسبه میشود. آدرس دفتر ویزامتریک در خیابان بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)، نبش خیابان بیست و یکم، ساختمان شیراز شماره 137، طبقه اول در تهران است.

شرایط کلی جهت اخذ ویزای کاری آلمان برای پرستاران ایرانی

پرستاران برای اخذ ویزای کاری آلمان شرایط زیر را باید داشته باشند:

  • دعوتنامه کاری (جاب آفر)
  • مجوز پرستاری
  • پاسپورت معتبر
  • سن زیر 45 سال
  • تمکن مالی

مدارک لازم جهت اخذ ویزای کاری آلمان برای پرستاران ایرانی

مدارکی که پرستاران باید به دفتر ویزامتریک ارائه دهند موارد زیر هستند:

  • فرم درخواست؛
  • پاسپورت معتبر؛
  • عکس پاسپورتی؛
  • مدارک هویتی؛
  • دعوتنامه کاری؛
  • مدارک تحصیلی از جمله مدرک پرستاری و ریز نمرات؛
  • اثبات مهارت زبان آلمانی؛
  • رزومه؛
  • مجوز پرستاری؛
  • تمکن مالی؛
  • گواهی پزشکی مبنی بر اینکه شما در سلامت کامل جسمی و روحی هستید؛
  • گواهی عدم سوء پیشینه؛
  • بیمه درمانی مورد تأیید دولت آلمان؛

انواع مجوز کار برای پرستاران

از انواع ویزای کار آلمان برای پرستارانی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، جاب آفر را می­توان نام برد:

  • ویزای کار (جاب آفر): این ویزا برای پرستارانی صادر می­شود که یک پیشنهاد شغلی معتبر از بیمارستان یا کلینیک دارند و اجازه اقامت آن دو ساله است.

مهاجرت پرستاران به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

دوره پرستاری Ausbildung (آوسبیلدونگ) برای افرادی طراحی شده است که میخواهند این حرفه را در آلمان دنبال کنند. در این دوره پرستاران دانش‌های نظری و عملی برای رسیدگی به موقعیت‌های پزشکی پیچیده همچنین ارائه مراقبت‌های با کیفیت و تصمیم‌گیری آگاهانه را آموزش میبینند. این دوره به دو صورت پاره وقت و تمام وقت به داوطلبان ارائه میشود و مدت زمان آن 3 تا 5 سال است. پرستارانی که میخواهند این دوره را در آلمان پیگیری کنند لازم است مدارک هویت، مدارک تحصیلی و مدرک زبان B2 را برای درخواست این دوره ارائه دهند.

فرصت های شغلی برای پرستاران ایرانی در آلمان

یکی از دلایل مهاجرت پرستاران بین المللی به آلمان وجود فرصت­‌های شغلی متنوع این حرفه است. پرستاران ایرانی با درخواست دادن به  هر کدام از این مشاغل می­توانند در آلمان کار پیدا کنند. این مشاغل عبارتند از:

 بیمارستان ­ها و کلینیک­ ها

بیمارستان­‌ها و کلینیک­‌ها به عنوان کارفرمایان اصلی پرستاران در آلمان هستند و فرصت‌های شغلی بیشماری را در تخصص­های مختلف ارائه می­دهند. کار در این مراکز درمانی به پرستاران اجازه می‌دهد تا تجربیات ارزشمندی را در حین مواجهه با درمان‌های پزشکی پیشرفته کسب کنند. مسئولیت پرستاران در بیمارستان­‌ها و کلینیک­‌ها بیشتر از سایر مراکز است. 

مراکز توانبخشی

مراکز توانبخشی نقش مهمی در تسهیل بهبودی بیماران پس از جراحی دارند. پرستاران شاغل در مراکز توانبخشی فعالانه و پر تلاش به فیزیوتراپی، مدیریت داروها و ارائه مراقبت­های شخصی بیمار در بازیابی سلامت او کمک می­کنند. دولت آلمان با جذب پرستاران ماهر در این مراکز نیاز روزافزون به خدمات مراقبت‌های بهداشتی تخصصی را برطرف می‌کند.

مراقبت­های بهداشتی خانه

خدمات مراقبت­های بهداشتی خانه در آلمان اهمیت زیادی دارد و فرصت شغلی ارزشمندی را برای پرستاران ایجاد می­کند. در این بخش، پرستاران کمکطهای پزشکی و خدمات پرستاری را در خانه بیمار ارائه میدهند. ارائه چنین خدماتی به دلیل مسئولیت کاری کمتر در آلمان رو به افزایش است. مراقبت‌های بهداشتی خانگی نیازهای بیماران مختلف را برآورده کرده و از جمله فرصت‌های شغلی ایده آل برای پرستاران می­باشد.

خانه سالمندان

به دلیل پیری جمعیت، خانه­های سالمندان، با افزایش تقاضای متخصصان پرستاری ماهر در آلمان روبرو هستند. این فرصت شغلی بر روی مراقبت طولانی مدت افراد مسن و ارائه خدمات کمکی زندگی متمرکز شده است و به پرستاران این امکان را می­دهد تا در مراقبت­های سالمندی تخصص پیدا کنند. با افزایش نیاز به چنین خدماتی، درصد جذب پرستاران در آلمان رو به بالا است.

پژوهش و دانشگاه

آلمان محیطی پویا به پرستاران علاقه ­مند به تحقیقات و دانشگاه ارائه می­دهد. محیط دانشگاه با جذب پرستاران این فرصت را در اختیار آنها می­گذارد تا در تحقیقات تکامل عملکرد پرستاری مشارکت کنند و نقشی محوری در آموزش و شکل‌دهی نسل‌های آینده پرستاران ایفا نمایند.

میزان درآمد پرستاران در آلمان

درآمد یک پرستار در آلمان بر اساس فاکتورهای متفاوتی نظیر سابقه کار، ایالت و محل کار آنها، نوع مرکزی که در آن کار می-کنند و وظایف خاص مرتبط با آن تعیین میشود. مسلماً دست مزد پرستاری که در خانه از بیمار مراقبت میکند پایین تر از پرستاری است که در بیمارستان فعالیت دارد. با این حال، حقوق اولیه یک پرستار میتواند از 2500 یورو تا 3500 یورو در ماه متغیر باشد. پرستارانی که سابقه کار بیشتری دارند میتوانند از 4000 تا 5000 یورو یا حتی بیشتر درآمد داشته باشند. با ترفیع گرفتن پرستار در مراکز درمانی، حقوق او هم افزایش پیدا میکند. جهت تأکید بیشتر، این ارقام تخمینی هستند و با توجه به عواملی که قبلاً ذکر شد میزان درآمد هر پرستار در آلمان متفاوت است.

اقامت موقت و دائم آلمان برای پرستاران ایرانی

تمام ویزای کاری آلمان برای پرستاران جهت اقامت موقت صادر می¬شوند. پرستاران میتوانند با تمدید ویزای کاری خود مدت بیشتری در آلمان زندگی کنند. داشتن کارت آبی اتحادیه اروپا، بهترین نوع اقامت موقت برای پرستاران بین المللی است. مدت زمان اعتبار آن 4 سال بوده و برای پرستارانی صادر میشود که حداقل حقوق 41100 یورو در سال دریافت کنند. پس از 5 سال زندگی و کار در موقعیتی را که توسط آژانس کار فدرال به رسمیت شناخته شده است، پرستاران میتوانند برای اقامت دائم درخواست دهند.

مهاجرت خانواده پرستاران به آلمان

پس از اینکه یک پرستار مهاجر موفق شد اقامت دائم خود را بگیرد، میتواند از طریق ویزای پیوست به خانواده آلمان برای آوردن همسر، فرزند و دیگر اعضای خانواده خود اقدام کند. در این صورت کودکان در مدارس ثبت نام شده و به تحصیلات خود ادامه میدهند. همچنین اعضای خانوده بالای 18 سال میتوانند بدون مانع به تحصیلات خود در دانشگاه ادامه داده یا در آلمان مشغول به کار شوند.

کلام آخر

حرفه پرستاری یکی از پر متقاضی‌ترین شغل در آلمان است. در این کشور فرصت¬های شغلی ایده‌آل با درآمد عالی برای پرستاران ایرانی وجود دارد و شما میتوانید به عنوان یک پرستار با استفاده از این شانس هم تجربه کاری خود را بهبود دهید و هم به زندگی دلخواه خود برسید. برای اخذ ویزای کار آلمان توصیه میکنیم از وکلای مهاجرتی فیدس کمک بگیرید تا با هزینه اقتصادی و مدیریت زمان ویزای خود را دریافت کنید. مؤسسه مهاجرتی فیدس با ارائه خدمات بین المللی موجب میشود تا مهاجرت پرستاران به آلمان و دریافت انواع ویزا برای متقاضیان آسان شود.

سوالات متداول

نرخ مالیات بر درآمد در آلمان تصاعدی بوده و به کل درآمد سالانه افراد بستگی دارد. این مورد برای پرستاران هم صادق است.

ساعت کاری پرستاران 38 تا 40 ساعت در 5 روز هفته است که به شیفت­های 7 تا 9 ساعته تقسیم می­شود.

برلین دارای بیمارستان­‌های متعدد و مراکز درمانی مختلف است، بعد از برلین شهرهای مونیخ، فرانکفورت و هامبورگ به دلیل فرصت­های شغلی متعدد بهترین شهرها برای مهاجرت پرستاران هستند. 

فیدس, آتوسا ذاکرحسینی 19 شهریور, 1403
به اشتراک گذاری پست
برچسب
بایگانی
ورود به سیستم برای نظر گذاشتن