ویزای پیوست به خانواده آلمان چیست؟
آلمان کشوریست که به لحاظ آموزشی و اقتصادی همواره مورد توجه افراد بسیاری برای مهاجرت بوده است. گاهی افرادی که برای مقاصد تحصیلی و تجاری به آلمان مهاجرت کردند یا اقامت دائم این کشور را دارند مایل هستند، خانواده خود را هم در کنار خود داشته باشند. از این رو، اداره مهاجرت آلمان ویزایی را در نظر گرفته است که تحت آن اعضای یک خانواده بتوانند در این کشور با هم زندگی کنند. به این نوع ویزا، ویزای پیوست به خانواده آلمان میگویند. این ویزا برای پیوستن آن دسته از زوجهایی که همسرشان شهروند آلمان است یا اقامت این کشور را دارند و خودشان در کشور دیگری زندگی میکنند هم تعریف شده است. با ما همراه باشد تا با هم نحوه اخذ ویزای پیوست به خانواده آلمان را بررسی کنیم.
انواع ویزای پیوست به خانواده آلمان
اداره مهاجرت آلمان به منظور پیوستن اعضای خانواده، تحت عنوان ویزای پیوست در این کشور چندین ویزا در نظر گرفته است. شما میتوانید در قسمت زیر علاوه بر معرفی آنها توضیح هر کدام را به طور مختصر ببینید.
- ویزای پیوست به همسر
- ویزای پیوست به والدین
- ویزای پیوست به فرزند زیر 16 سال
ویزای پیوست به همسر
چنانچه همسر شما یک شهروند آلمانی است یا اقامت این کشور را دارد، شما میتوانید از طریق ویزای پیوست به همسر به او ملحق شوید. برای این امر لازم است هر دو زوج 18 ساله یا بیشتر باشند. در مورد متقاضیان چند همسری، چنانچه مرد یک همسر ثبت شده در آلمان دارد، نمیتواند برای پیوستن دومین همسر اقدام کند زیرا شرایط چند همسری در آلمان پذیرفته نیست. قوانینی وجود دارد که همسر میتواند به طور مستقل (نه به دلایل پیوست به خانواده) ویزای خود را تمدید کند یا برای انواع دیگر ویزای آلمان درخواست دهد. این قوانین عبارتند از:
- در صورتی که پس از سه سال زندگی مشترک زوجین از هم طلاق بگیرند، دارنده ویزای پیوست میتواند برای یک سال دیگر ویزای خود را تمدید کند یا برای اخذ ویزای دیگر اقدام نماید.
- چنانچه زوجی که دارای مجوز اقامت آلمان یا ویزای اقامت طولانی مدت اتحادیه اروپا باشد پس از گذشت مدت زمانی که با همسر خود در آلمان زندگی کرد فوت کند، همسر او میتواند برای یک سال دیگر ویزای پیوست خود را تمدید کند.
ویزای پیوست به والدین
والدینی که در آلمان زندگی میکنند، میتوانند برای آوردن فرزندان خود درخواست دهند. والد مجردی که در آلمان زندگی میکند هم از این توانایی برخورد است در صورتی که به طور قانونی حضانت فرزند با او باشد. همچنین والدینی که یکی از آنها مقیم آلمان است (چه مرد، چه زن) باید حضانت فرزند را به طور کامل و قانونی داشته باشد تا بتواند برای درخواست ویزا اقدام کند.
ویزای پیوست به فرزند زیر 16 سال
شرایط و هزینه مناسب تحصیلی همچنین کیفیت آموزش موجب شده است تا والدین بخواهند برای تحصیل فرزندانشان را به آلمان بفرستند. دولت آلمان جهت تأمین مخارج و محل اقامت مناسب برای محصلان خارجی ویزای پیوست به فرزند زیر 16 سال را به والدین آنها عطا میکند. مدت اعتبار این ویزا 5 سال است. والدین میتوانند در این مدت برای خود شغلی پیدا کرده و مشغول به کار شوند. همچنین آنها میتوانند در این مدت از شهری به شهر دیگر جابجا شده و مدارس کودکان را عوض کنند.
شرایط ویزای پیوست آلمان
ویزای پیوست آلمان فقط برای افرادی در دسترس است که بستگانشان دارای مجوزهای اقامت آلمان هستند و عضو خانواده که حامی آنها است باید بتواند مخارج مالی را تأمین کرده و مسکن فراهم کند. علاوه براین، شرایط دیگری هم وجود دارد. شرایط کلی برای دعوت کننده دریافت ویزای پیوست آلمان موارد زیر است:
- داشتن مجوز اقامت موقت یا دائم آلمان؛
- داشتن کارت آبی اتحادیه اروپا : این کارت برای افرادی صادر میشود که پیشنهاد شغلی در آلمان دارند.
- اقامت کوتاه و بلند مدت اتحادیه اروپا (در صورت نیاز)
- داشتن محل سکونت مناسب؛
- حداقل سن همسر 18 سال است؛
- توانایی تأمین مخارج زندگی؛
- بیمه درمانی؛
شرایط کلی برای دعوت شده ویزای پیوست
- گواهی سلامت مبنی بر اینکه فرد هیچگونه ناتوانی جسمی و اختلالات روانی ندارد؛
- اثبات روابط خانوادگی
- سند ازدواج (برای پیوست به همسر)
- اثبات تمکن مالی (برای والدین)
- فراهم نمودن محل اقامت (برای والدین)
- رضایتنامه والدین (برای پیوستن فرزند)
مراحل اخذ ویزای پیوست به خانواده آلمان
پس از اینکه مطمئن شدید تمام شرایط مورد نیاز برای درخواست ویزا را دارید، باید مراحل زیر را طی کنید:
- اسناد و مدارک مورد نیاز را به دار الترجمه برده تا به آلمانی ترجمه شوند.
- از طریق سایت ویزامتریک (visametric.com) وقت ملاقات از دفتر ویزامتریک تعیین کنید.
- فرم درخواست ویزا را تکمیل نموده و هزینه ویزا را بپردازید.
- به دفتر ویزامتریک در تهران جهت انگشت نگاری و بیومتریک مراجعه کرده و تمام مدارک و اسناد مورد نیاز را ارائه دهید.
پس از انجام این مراحل باید صبر تا پردازش انجام شود.
مدارک مورد نیاز اخذ ویزای پیوست به خانواده آلمان
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای پیوست به خانواده آلمان موارد زیر هستند:
- پاسپورت معتبر
- فرم درخواست
- عکس پاسپورتی
- مدارک هویتی مانند شناسنامه و کارت پایان خدمت
- سند ازدواج
- ارائه دعوتنامه
- تمکن مالی
- مدارک شغلی شخص اصلی
- مدارک دال بر وجود محل زندگی مناسب برای نفرات خانواده
- مهارت زبان در سطح A1 آلمانی
- گواهی سلامت
- گواهی عدم سوء پیشینه
- اثبات حق مراقبت و حضانت فرزندان برای والدین مقیم آلمان
- شناسنامه فرزندان
- اثبات ملیت فرزندان
- کپی پاسپورت و شناسنامه همسر مقیم آلمان
- ارائه بلیط پرواز رزرو شده
هزینههای پرداختی ویزای پیوست به خانواده آلمان
هزینه اپلیکیشن فی برای ویزای پیوست به خانواده آلمان برای هر نفر 75 یورو است. هزینه هماهنگی دفتر ویزامتریک 29.4 یورو میباشد که باید به صورت نقدی پرداخت کنید. همچنین متقاضیانی که تمایل دارند از خدمات VIP در دفتر ویزامتریک استفاده کنند باید بابت آن 75 یورو بپردازند. همچنین شما باید هزینههای ترجمه مدارک، آزمایشات پزشکی و سفر به تهران در صورتی که در شهرستان زندگی میکنید را هم در نظر بگیرید.
سفارت آلمان در ایران
سفارت آلمان در ایران باز است، اما متقاضیان را برای پردازش درخواست ویزا نمیپذیرد. از این رو، آنها باید برای بیومتریک و پردازش درخواست ویزا به دفتر ویزامتریک در تهران مراجعه کنند. این دفتر در خیابان بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)، نبش خیابان بیست و یکم، ساختمان شیراز شماره 137، طبقه اول واقع شده است. ساعت کاری دفتر ویزامتریک از 8 صبح تا 5 غروب میباشد.
علت رد شدن درخواست ویزا
ممکن است بنا به دلایلی درخواست ویزای شما رد شود. شما باید علت رد شدن درخواست ویزای خود را بررسی کرده و آنها را برطرف کنید. سپس دوباره درخواست ویزا داده، مراحل آن را طی کرده و هزینه ویزا را پرداخت کنید. بهتر است برای طی کردن این مراحل از یک وکیل مهاجرتی کمک بگیرید. از عوامل رد شدن درخواست ویزا میتواند ناکافی بودن اسناد مورد نیاز، ناقص بودن اطلاعات و ناکافی بودن تمکن مالی همچنین عدم سلامت جسمانی باشد.
اقامت دائم آلمان از طریق ویزای پیوست به خانواده برای ایرانیان
ایرانیانی که در آلمان در کنار خانواده خود با ویزای پیوست زندگی میکنند میتوانند پس از مدتی برای اقامت دائم درخواست دهند. برای این امر، شما باید بار دیگر روابط خانوادگی خود را با اعضای خانواده اثبات کنید و به دولت آلمان ثابت کنید که خانواده شما میتواند حامی مالی (اسپانسرشیپ) برای شما باشد. همچنین یک نفر از اعضای خانواده باید دارای کارت آبی اتحادیه اروپا باشد. فرقی ندارد که ویزای پیوست به خانواده دارید یا اقامت دائم، در هر دو حالت شما میتوانید در آلمان مشغول به کار شوید و برای خود درآمدی داشته باشد.
آنچه که باید در اخذ ویزای پیوست به خانواده آلمان بدانید
- اثبات مهارت زبان آلمانی در دفتر بیومتریک الزامی نیست، با این حال شما باید توانایی ارتباط برقرار کردن با شهروندان آلمانی را به دست بیاورید.
- شما نمیتوانید قرار ملاقات تعیین شده را تغییر دهید یا لغو کنید.
- هزینههای پرداختی در دفتر ویزامتریک غیرقابل بازگشت است.
- تمام مدارک ویزای خانواده آلمان باید به صورت اصل و با دو نسخه کپی ارائه شود.
- ثبت آدرس منزل شما در آلمان در دفتر ویزامتریک صورت میگیرد. از درستی آدرس اطمینان حاصل کنید.
کلام آخر
آلمان به عنوان کشوری صنعتی با شرایط زندگی عالی برای ایرانیان شناخته شده است. متقاضیان زیادی برای دریافت انواع ویزای آلمان اقدام میکنند که یکی از آنها ویزای پیوست به خانواده میباشد. با اخذ این ویزا اعضای خانواده میتوانند در آلمان به صورت موقت یا دائم زندگی کنند. دریافت این ویزا کمی پیچیده است که با داشتن یک وکیل مهاجرتی میتوانید روند آن را برای خود آسان کنید. در این راستا، مؤسسه فیدس مجربترین وکلای مهاجرتی را به شما معرفی میکند تا با صرفه جویی در وقت خود و با کمترین هزینه بتوانید ویزای پیوست به خانواده آلمان را اخذ کنید و به خانواده خود در آلمان ملحق شوید. علاوه بر این، مؤسسه مهاجرتی فیدس خدمات بین المللی جهت اخذ انواع ویزای آلمان، کانادا و سایر کشورهای مهاجرپذیر به شما ارائه میدهد تا به تمام اهداف مهاجرتی خود به آسانی برسید.
سوالات متداول
پردازش
ویزای پیوست به خانواده آلمان چقدر طول میکشد؟
مدت زمان پردازش ویزای پیوست به خانواده آلمان بیش از 90 روز است.
در حین تحصیل در آلمان از کدام اعضای خانواده میتوان برای اخذ ویزای پیوست دعوت کرد؟
طی تحصیل شما میتواند از همسر، والدین و فرزندانتان برای اخذ ویزای پیوست دعوت کنید، مشروط بر اینکه شرایط مورد نیاز را داشته باشید.
حداقل درآمد مالی برای اسپانسرشیپ در ویزای پیوست به خانواد آلمان چقدر است؟
اداره مهاجرت در هر شهر لیست درآمدی مخصوص خود را دارد.
مدت
اعتبار ویزای پیوست به خانوده آلمان چقدر است؟
مدت زمان ویزا و اقامت وابسته به شرایط شخص اصلی دعوت کننده به پیوست متفاوت است.