درباره ی کشور کانادا

معرفی کشور کانادا

کانادا (Canada) یکی از کشورهای محبوب برای زندگی و مهاجرت است که برطبق آخرین آمار در ماه اکتبر سال 2023 حدود 18 میلیون از جمعیت این کشور را مهاجران خارجی تشکیل داده است. سیاست‌های مهاجرتی کشور کانادا، سبب شده تا مهاجرین زیادی از سراسر دنیا، خصوصا ایران به این کشور سرازیر شوند. نا گفته نماند که این کشور جزو 10 کشور برتر دنیا در زمینه رونق اقتصادی و معیشت به شمار می رود.

کشور کانادا انواع ویزاها از جمله ویزای تحصیلی کانادا، کاری کانادا و سرمایه‌گذاری را برای کسانی که قصد مهاجرت به این کشور را دارند در نظر گرفته است. با فیدس همراه شوید تا بیشتر با کانادا و سیاست‌های مهاجرتی آن آشنا شویم.

اطلاعات کشور کانادا

پایتخت اتاوا
نام انگلیسی Canada
زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی
قاره آمریکای شمالی
پیش شماره کشور 001
واحد پولی دلار کانادا (CAD)
ايالت های كانادا 10 استان (ایالات)
رتبه پاسپورت کانادا 7
پسوند دامنه وبسایت .ca
جمعیت 40.1 میلیون
منطقه زمانی GMT-5
حکومت پادشاهی مشروطه / پارلمانی / فدرال
مساحت کشور کانادا ۹٬۹۸۴٬۶۷۰ کیلومتر مربع
مذهب مسیحی

درباره کانادا

کشور کانادا واقع در قاره‌ی آمریکای شمالی است که مساحتی حدود 9،985،000 کیلومتر مربع دارد. کانادا دومین کشور پهناور جهان پس از روسیه محسوب می‌شود؛ در حالی که جمعیت آن یک پنجم کشور روسیه است. پایتخت کانادا آتاوا و بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهر آن تورنتو است. به علت نزدیکی به قطب شمال و شدت سرما، بخش‌های قابل توجهی از کانادا خالی از سکنه هستند.

نوع حکومت کانادا، فدرال پارلمانی و پادشاهی مشروطه است. در حال حاضر رییس فعلی این کشور الیزابت دوم می‌باشد. اداره‌ی کشور کانادا از طریق دولت‌های مستقل از هم صورت می‌گیرد که همگی تحت پوشش دولت فدرال هستند. زبان انگلیسی و فرانسوی زبان‌های رایج کانادا هستند. همچنین حدود 77% مردم این کشور مسیحی اند. کانادا یکی از اعضای اصلی ناتو است و از نیروی زمینی ارتش، نیروی دریایی و هوایی برخوردار است.

استان‌ها و شهرهای کانادا

آلبرتا-ادمونتون (Alberta-Edmonton)

بریتیش کلمبیا-ویکتوریا (British Columbia-Victoria)

مانیتوبا-وینیپگ (Manitoba-Winnipeg)

نیوبرانزویک-فردریکتون (New Brunswick-Fredericton)

نیوفاندلند و لابرادور-سنت جانز (Newfoundland and Labrador-St. John’s)

نوا اسکوشیا-هلیفاکس (Nova Scotia-Halifax)

آنتاریو-تورنتو (Ontario-Toronto)

جزیره‌ی پرنس ادوارد-شارلوت تاون (Prince Edward Island-Charlottetown)

کبک-شهر کبک (Quebec-Quebec City)

ساسکاچوان-رجاینا (Saskatchewan-Regina)

Untitled 1

آب و هوای کانادا

کانادا آب‌وهوای متنوعی دارد. از آب‌وهوای معتدل در ساحل غربی بریتیش کلمبیا تا آب‌وهوای نیمه قطبی در شمال. در بیشتر روزهای سال در شمال کانادا آب‌وهوای قطبی همراه با برف است. مناطق محصور در خشکی گرم اند و قاره‌ای تابستانی هستند؛ به‌استثنای جنوب غربی آنتاریو که آب‌وهوای گرم دارد و قاره‌ای مرطوب در تابستان است. مناطقی از غرب کانادا دارای آب‌وهوای نیمه‌خشک است. مناطقی از جزیره ونکوور را هم می‌توان به‌ عنوان آب‌وهوای گرم و تابستانی مدیترانه‌ای طبقه‌بندی کرد. شدت دما در کانادا از مثبت 45 درجه سانتی‌گراد در Midale و Yellow Grass واقع در ساسکاچوان در 5 ژوئیه 1937، تا منفی 63 درجه سانتی‌گراد در Snag واقع در یوکان در 3 فوریه 1947 ثبت شده است.

CTA2 2

جمعیت کانادا

جمعیت کانادا بر اساس آخرین برآوردها در سال 2020 حدود 38 میلیون نفر است. کانادا تراکم جمعیتی بسیار کمی دارد. تراکم جمعیت کانادا 3.5 نفر در کیلومترمربع است که این مقدار کمترین میزان در جهان است. با وجود این، 79.7 درصد از جمعیت کانادا در مناطق شهری، جایی که تراکم جمعیت در حال افزایش است، زندگی می‌کنند.

کانادا از نظر جمعیت سی و هشتمین کشور دنیاست. حدود 90 درصد مردم کانادا در مرز جنوبی کشور و در شهرهایی که کمتر از 200 کیلومتر تا مرزهای آمریکا فاصله ‌دارند، زندگی می‌کنند. 81 درصد جمعیت کانادا شهرنشین هستند.

از جمعیت 38 میلیون نفری کانادا 38 درصد در انتاریو، 23 درصد در کبک، 13 درصد در بریتیش کلمبیا، 11 درصد در آلبرتا، 3 درصد در منیتوبا، 3 درصد در ساسکاچوان، 2 درصد در نوااسکوشیا، 2 درصد در نیوبرانزویک، 1 درصد در نیوفاندلند و در سایر مناطق کمتر از 1 درصد سکونت دارند.

پرجمعیت‌ترین شهرهای کانادا به ترتیب تورنتو (2.700.000 نفر)، مونترآل (1.700.000 نفر)، کلگری (1.200.0۰۰ نفر)، اتاوا (934.000 نفر)، ادمونتون (932.000 نفر)، میسیساگا (721.000 نفر)، وینیپگ (705.000 نفر) و ونکوور (631.000 نفر) هستند.

از جمعیت 38 میلیون نفری کانادا، 16.8 درصد از 65 سال به بالا، 21.6 درصد از 50 سال تا 64 سال، 26.2 درصد از 30 سال تا 49 سال، 18.7 درصد از 15 تا 29 سال و 16.6 درصد از 0 تا 14 سال هستند.

زبان رسمی کانادا انگلیسی و فرانسوی است. 58 درصد جمعیت کانادا انگلیسی‌زبان و 22 درصد فرانسوی‌زبان هستند. 20 درصد باقی‌مانده نیز به سایر زبان‌ها مانند پنجابی، ایتالیایی، اسپانیایی، آلمانی و … صحبت می‌کنند.

بر اساس برآوردهای سال 2011، 67 درصد کانادایی‌ها مسیحی، 24 درصد بدون وابستگی مذهبی، 3 درصد مسلمان، 1 درصد نیز یهودی هستند.

کانادا مانند استرالیا، ژاپن و کشورهای اروپای غربی در زمره کشورهایی با بالاترین نرخ امید به زندگی است. نرخ امید به زندگی در کانادا 81.8 سال است.

مهاجرین کانادا

قومیت در کانادا دارای تنوع است و شامل اقوام سفید(69.8%)، جنوب آسیا (7.1%)، بومی (5%)، چینی (4.7%)، مشکی (4.3%)، عرب (1.9%)، آمریکای لاتین (1.6%)، آسیای جنوب شرقی (1.1%)، غرب آسیا (1%)، کره ای (0.6%)، ژاپنی (0.3%) و چند نژادی (3.2%) می‌شوند.

کانادا بالاترین نرخ سرانه مهاجر‌پذیری در دنیا را دارد؛ یعنی نسبت تعداد افرادی که هرسال به کانادا مهاجرت می‌کنند به تعداد کل جمعیت کانادا بیشتر از هر کشور دیگری است. فقط در سال 2019، درمجموع 341.180 مهاجر، عمدتاً از آسیا، به کانادا مهاجرت کردند. کانادا از نظر تعداد پذیرش پناهندگان نیز در از اکثر کشورهای دنیا پیشی گرفته است.

در کانادا بیش از ۳۴ گروه قومی با جمعیت بیشتر از صد هزار نفر زندگی می‌کنند. یکی از این گروه‌ها ایرانیان هستند. جمعیت ایرانیان کانادا نیز به‌ سرعت در حال رشد است و پراکندگی آن‌ها به ترتیب بیشتر در استان‌های اونتاریو، بریتیش کلمبیا، کبک و آلبرتا است. در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات سیاسی مهاجرپذیری استان ساسکاچوان و فراهم کردن شرایط مناسب جهت مهاجرت و زندگی برای مهاجران، تعداد ایرانیانی که در این استان زندگی می‌کنند رو به افزایش بوده است.

اقتصاد کانادا

کانادا دارای اقتصاد بازار آزاد است. دولت کانادا نسبت به دولت آمریکا دخالت بیشتر و نسبت به دولت‌های اروپایی دخالت کمتری در اقتصاد دارد. سیستم اقتصادی کانادا در خصوص استانداردهای زندگی، بسیار شبیه به آمریکا است. کانادا عضو سازمان تجارت جهانی، سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا–پاسفیک، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، جی 7، جی 20 است.

بر اساس ارزیابی سال 2019 کانادا سومین کشور در لیست ارزش تخمینی منابع طبیعی بوده که ارزش آن 33.2 تریلیون دلار آمریکا برآورد شده است. این کشور سومین ذخایر بزرگ کشف ‌شده نفت در جهان را به خود اختصاص داده و چهارمین صادرکننده بزرگ نفت در دنیا است. کانادا چهارمین کشور صادرکننده گاز طبیعی در جهان است. کانادا به دلیل داشتن منابع طبیعی فراوان و جمعیت کم و 37 میلیون نفری نسبت به مساحت سرزمین خود، ابرقدرت انرژی محسوب می‌شود. از این ‌روی کانادا برخلاف کشورهای توسعه‌یافته منابع طبیعی خام مانند نفت و چوب را صادر می‌کند.

صنعت خودرو و هواپیما از صنایع کلیدی کانادا است. با وجود داشتن طولانی‌ترین خط ساحلی جهان، کانادا هشتمین صنعت بزرگ ماهیگیری و غذاهای دریایی در جهان را دارد. همچنین این کشور یکی از کشورهای پیشرو در صنعت نرم‌افزار است. کشور کانادا یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان محصولات کشاورزی، به‌ ویژه گندم و سایر غلات است.

بورس اوراق بهادار تورنتو نهمین بورس اوراق بهادار در جهان با سرمایه بازار است که در آن بیش از 1500 شرکت با سرمایه تجاری بیش از 2 تریلیون دلار آمریکا وجود دارند.

در سال 2018، کانادا بیش از 450 میلیارد دلار صادرات داشته است که 75 درصد آن به آمریکا، 5 درصد به چین، 3 درصد به انگلستان و 2 درصد از آن به ژاپن بوده است.

طبق آمارهای سال 2017 صنعت املاک، رهن و اجاره 13 درصد، تولید 10 درصد، استخراج معادن، نفت و گاز 8 درصد، سرمایه‌گذاری و بیمه 7 درصد، ساخت‌وساز 7 درصد، مراقبت‌های بهداشتی و کمک‌های اجتماعی 6 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده بودند.

70 درصد اقتصاد کانادا (تولید ناخالص داخلی(GDP)) را خدمات تشکیل می‌دهد. بیشترین سهم خدمات متعلق به بخش خرده‌فروشی می‌شود که باعث استخدام 12 درصد از کانادایی‌ها شده است. صنعت خرده‌فروشی در کانادا بیشتر متمرکز بر فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای مانند وال مارت، بست بای و … است. جایگاه دوم در حوزه خدمات متعلق به بخش بیزینس و کسب‌وکار‌ است که شامل خدمات مالی، خدمات املاک و مخابرات است.

59 درصد از کل تولید برق در کانادا در سال 2016 توسط توربین‌های آبی تولید شد که این میزان تولید کانادا را پس از چین به دومین تولید کننده برق‌آبی در جهان تبدیل می‌کند. دومین منبع بزرگ تولید برق در کانادا (حدود 15٪ از کل) با داشتن چندین نیروگاه در استان انتاریو و یک مولد در استان نیوبرانزویک انرژی هسته‌ای است. این امر کانادا را در سال 2017 به ششمین تولید‌کننده بزرگ برق تولید شده توسط انرژی هسته‌ای تبدیل کرد. سوخت‌های فسیلی 19 درصد (زغال‌سنگ 9 درصد و گاز طبیعی 10 درصد) برق کانادا را تولید می‌کنند. لازم به ذکر است که دولت فدرال اقداماتی را برای کاهش وابستگی به برق با سوخت دیزل پیش‌بینی کرده است.

واحد پول کانادا

واحد پول کانادا دلار کاناداست. کانادا بر اساس برآورد سال 2019 با تولید ناخالص داخلی (با معیار اسمی) حدود 1820 تریلیون دلار دهمین کشور و با تولید ناخالص داخلی (با معیار برابری قدرت خرید) حدود 1930 تریلیون دلار شانزدهمین کشور در زمره بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان قرار دارد.

7a534071 dc47 40aa 8018 512bb0394b83

درآمدها در کانادا

حداقل نرخ دستمزد در ساسکاچوان 11.45، در نیوبرانزویک 11.70، در منیتوبا 11.90، در نیوفاندلند و لابرادور 12.15، در نوااسکوشیا 12.55، در جزایر پرینس ادوارد 12.85، در قلمرو نوناووت 13، در کبک 13.10، در قلمرو نورث وست 13.46، در یوکان 13.71، در انتاریو 14.25، در بریتیش کلمبیا 14.60 و در آلبرتا 15 دلار کانادا بر ساعت است.

حداقل حقوق در کانادا

با فرض 40 ساعت کار در هفته و 52 هفته حقوق در سال، درآمد ناخالص اشتغال سالانه فردی که حداقل حقوق و دستمزد خود را در کانادا دریافت می‌کند بین 23.545 دلار کانادا (در ساسکاچوان) تا 31.200 دلار کانادا (در آلبرتا) در سال است.

نرخ بیکاری کانادا

طبق آمار سال 2020 نرخ بیکاری در کانادا حدود 10 درصد است که ازنظر استانی، استان ساسکاچوان کمترین نرخ و دو استان نیوفاندلند و لابرادور بیشترین نرخ بیکاری را دارند.

متخصص 2 1

سیاست کانادا

کانادا تا سال ۱۷۱۳ مستعمره فرانسه بود و پس‌ از آن انگلستان کنترل این کشور را به دست گرفت و نهایتاً یکم جولای ۱۸۶۷ کانادا استقلال یافت؛ لیکن قانون اساسی کانادا در سال 1931 تصویب شد. اول جولای هر سال روز ملی کانادا است. نظام سیاسی کانادا فدرالی پارلمانی مبتنی بر دموکراسی تحت یک پادشاهی مشروطه است. کانادا یک دموکراسی پایدار شناخته می‌شود و از نظر شاخص مردم‌سالاری در ردیف کشورهای نخست دنیاست. کانادا عضو سازمان ملل، آژانس انرژی اتمی و پیمان نظامی ناتو است.

پادشاه کانادا

کانادا یک پادشاه دارد که رئیس حکومت است. در حال حاضر پادشاه چارلز سوم دارای این مقام است. پس از مقام سلطنت یک نایب‌السلطنه یا همان فرماندار کل وجود دارد. فرماندار کل کانادا نمایندهٔ پادشاهی کانادا در سطح فدرال یا ملی در کانادا است. فرماندار کل توسط پادشاه به پیشنهاد نخست‌وزیر منصوب می‌شود. از 26 جولای سال 2021 تاکنون خانم مری سایمون به‌ عنوان فرماندار کل کانادا منصوب شده است.

انتخابات کانادا

در قوه مجریه رئیس دولت یا همان نخست‌وزیر وجود دارد که از سال 2015 جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا است. به دنبال انتخابات پارلمانی، معمولاً رهبر حزب اکثریت در مجلس عوام، توسط فرماندار کل به مقام نخست‌وزیری منصوب می‌شود. دولت‌های استانی نیز در حاکمیت شریک هستند و در کنار دولت فدرال دارای اختیار می‌باشند. هر استان ، دولت و سیاست‌های مخصوص به خود را دارد. دولت‌های استانی آن ‌قدر قدرت و اختیار دارند که بر اساس نیازها و توانمندی‌های استان خود از لحاظ منابع، اقتصاد، صنعت و … قوانین خاص خود را تعیین کنند. این دولت‌ها تکالیف و تعهداتی نیز به دولت فدرال دارند. آخرین انتخابات فدرال کانادا در ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱ برگزار شد و اعضای چهل و چهارمین دوره مجلس عوام کانادا انتخاب شدند. در این انتخابات حزب لیبرال کانادا به رهبری ترودو اکثریت آرای عمومی را از دست داد، اما با کسب ۱۵۹ کرسی، اکثریت نسبی کرسی‌ها را به دست آورد که از ۱۷۰ کرسی حد نصاب برای تصاحب اکثریت مطلق کمتر است. حزب محافظه‌کار کانادا با حفظ ۱۱۹ کرسی، حزب مخالف اصلی در پارلمان آینده این کشور می‌باشد.

قوه مقننه کانادا

در قوه مقننه کانادا مجلس کانادا وجود دارد که از 3 قسمت تشکیل می‌شود. پادشاهی کانادا ، مجلس سنا و مجلس عوام. پادشاهی کانادا که توسط فرماندار کل نمایندگی می‌شود، نمایندگان مجلس سنا توسط فرماندار کل و به توصیه نخست‌وزیر به نمایندگی منصوب می‌شوند. در حال حاضر مجلس سنای کانادا دارای 105 سناتور است. نمایندگان مجلس عوام کانادا نیز بر اساس انتخابات در حوزه‌های انتخابی خود بر اساس اکثریت نسبی آرای مردمی منصوب می‌شوند. انتخاب نماینده مجلس عوام برای هر حوزه، باعث تخصیص یک صندلی به یکی از حزب‌های سیاسی می‌شود. به‌ طور معمول حزبی که بیشترین تعداد صندلی را به دست آورد، دولت را تشکیل می‌دهد و رهبر آن حزب، نخست‌وزیر می‌شود. در کانادا افرادی که به سن 18 سال رسیده باشند، می‌توانند رأی بدهند. در حال حاضر مجلس عوام 338 عضو دارد.

قوه قضاییه کانادا

در قوه قضائیه کانادا دادگاه عالی کانادا بالاترین مقام قضائی کانادا است. این دادگاه متشکل از 9 قاضی است. قضات دادگاه عالی کانادا توسط فرماندار کل کانادا در شورای سلطنت منصوب می‌شود. نظام حقوقی کانادا در دولت فدرال و دولت‌های استانی به‌غیراز کبک، نظام حقوقی کامن لا (عرفی) است. کبک تحت تأثیر نظام حقوقی فرانسه و مبتنی بر قانون مدنی است.

احزاب سیاسی کانادا

احزاب سیاسی موجود در کانادا نیز به ترتیب زیر است:

حزب لیبرال

حزب محافظه‌کار

حزب نیو دموکراتیک (NDP)

حزب سبز

iioipop

فرهنگ کانادا

کانادا کشوری ترقی‌خواه، متنوع، تکثرگرا و چند‌فرهنگی شناخته می‌شود. فرهنگ کانادا متشکل از عناصر مربوط به هنر، پخت‌وپز، ادبیات، طنز، موسیقی، سیاست و جامعه است که تمام این‌ها معرفی‌کننده فرهنگ کانادا و کانادایی‌ها هستند. فرهنگ کانادا به ‌واسطه اتفاقات تاریخی این کشور، متأثر از فرهنگ و سنت‌های اروپایی، عمدتاً انگلیسی، فرانسوی و همچنین آئین‌های بومی خود بوده است.

موزاییک فرهنگ کانادا اصطلاحی است که به دلیل مرور زمان و افزایش جمعیت مهاجر و تأثیر این خرده‌ فرهنگ‌ها بر شکل‌گیری فرهنگ کانادایی استفاده می‌شود. بخشی از جمعیت کانادا نیز به ‌واسطه هم‌ زبان بودن و نزدیکی جغرافیایی تحت تأثیر فرهنگ آمریکایی قرار گرفته اند. فرهنگ کانادا ترکیبی است از تاریخ هزار ساله بومیان ساکن در این سرزمین، دوران استعمار توسط فرانسوی‌ها و انگلیسی‌ها و همچنین ملیت‌های مختلفی که در طول قرون اخیر به کانادا مهاجرت کرده‌اند. به ‌طوری ‌که برخی بر این باورند که مسئله هویت کانادایی کماکان می‌بایست مورد بررسی قرار گیرد.

هنرهای نقاشی، مجسمه‌سازی، ادبیات، تئاتر، موسیقی، تلویزیون و سینما هنرهایی هستند که در فرهنگ کانادایی مورد توجه واقع شده اند. فرهنگ عامیانه (فولکلور) در کانادا نیز تحت تأثیر مردمان بومی به وجود آمده است و شامل افسانه‌ها، ضرب‌المثل‌ها، شعرها و داستان‌های عامه‌پسند است. ورود مهاجران به کانادا باعث تنوع فرهنگ‌ عامه پسند شده است.

سبک زندگی کانادایی ها

کانادایی‌ها از سبک زندگی بسیار فعالی برخوردار اند و در طول سال تفریحات زیادی دارند. برخی از فعالیت‌های تفریحی کانادایی‌ها شامل فوتبال، هاکی، بیس بال، بسکتبال، والیبال، شنا، سنگ‌نوردی، رقص، پیاده‌روی، اردو زدن، دوچرخه‌سواری، اسکی و اسنوبرد است. ورزش‌های آبی مانند ماهیگیری، اسکی روی آب، قایقرانی و … به دلیل تعداد رودخانه‌ها و دریاچه‌های بسیار زیاد در تمامی مناطق کشور کانادا بسیار رایج است. کانادا همچنین محل اقامتگاه‌های کوهستانی مانند کوه‌های ویست لر و بلک کمب در بریتیش کلمبیا و بنف و دریاچه لوئیز در آلبرتا است.

فرهنگ سازی در کانادا

دولت فدرال کانادا را موتور محرک فرهنگ تأکید بر تکثرگرایی با استفاده از ابزار مهاجرپذیری توصیف می‌کنند. دولت کانادا با برنامه‌ها، قوانین و نهادهایی که ایجاد کرده است بر فرهنگ کانادا تأثیر گذاشته است. این کشور با تأسیس شرکت‌های تجاری دولتی، سعی دارد تا از طریق رسانه و مدیا مانند (Canadian Broadcasting Corporation) و (National Film Board of Canada) فرهنگ جامعه کانادایی را ارتقا دهد. همچنین سنت‌ها و آئین‌های کانادایی را نیز ترویج داده است. دولت کانادا با وضع قوانین نظارتی در خصوص تولید محتوای مورد استفاده در رسانه‌ها، سعی در حفظ فرهنگ کانادا نموده است. کانادا در چند دوره پرچم خود را اصلاح ‌کرده است تا از نمادهای بریتانیایی فاصله گرفته و به هویت کانادایی نزدیک‌تر شود.

تعطیلات رسمی در کانادا

در کانادا، تعطیلات رسمی سراسری، فدرال و استانی وجود دارد.

روز سال نو (New Year’s Day)، یکم ژانویه

آدینه نیک (Good Friday)، بین 20 الی 23 آوریل، به مناسبت یادآوری درگذشت حضرت مسیح

روز ملی کانادا (Canada Day)، یکم جولای

روز کارگر (Labour Day)، اولین Monday در سپتامبر

روز کریسمس (Christmas Day)، 25 دسامبر به مناسبت ولادت حضرت مسیح

calendar reminder date spiral icon red circle style simple calendar mark date holiday important day concepts vector illustration flat style 165488 4093

مهاجرپذیری کانادا

مهاجرت به کانادا فرآیندی است که طی آن اشخاص به کانادا مهاجرت کرده، در آنجا سکونت نموده و سپس شهروند کانادا می‌شوند. مهاجرت به کانادا ابتدا بر اساس قانون مهاجرت مصوب 1947، سپس قانون مهاجرت مصوب 1976 و در نهایت و حال حاضر مطابق قانون مهاجرت و حمایت از پناهندگان مصوب 2002 انجام می‌شود.

تا قبل از سال 1970 کانادا 4 موج مهاجرپذیری را تجربه کرده بود، اما مهاجرت جدید و معاصر کانادا از این سال آغاز شد. برای حائز شرایط شدن در این دوره شخص می‌بایست در شاخص‌های تحصیلات، سن، عنوان شغلی، مهارت‌های شغلی، دانش زبان و داشتن اقوام در کانادا، از جدول امتیازبندی آن زمان 50 امتیاز از 100 امتیاز کسب می‌کرد. در سال 1978 کبک و دولت کانادا تفاهمی مبنی بر حق تصمیم‌گیری برای جذب مهاجر جدید به این استان را منعقد کردند. اگر چه تائید نهایی این تصمیم به عهده دولت مرکزی است. با روی کار آمدن دولت‌ها در کانادا، سیاست‌های مهاجرپذیری کانادا دستخوش تغییرات زیادی شده است، اما در حال حاضر با وجود دولت لیبرال، سیاست مهاجرپذیری شدیداً دنبال می‌شود. استرالیا و کانادا طبق یک مطالعه جامعه‌شناختی در سال 2014 بیشترین استقبال را برای مهاجرت در میان کشورهای غربی دارا هستند.

مهاجرت به کانادا فرآیندی است که طی آن اشخاص به کانادا مهاجرت کرده، در آنجا سکونت نموده و سپس شهروند کانادا می‌شوند. مهاجرت به کانادا ابتدا بر اساس قانون مهاجرت مصوب 1947، سپس قانون مهاجرت مصوب 1976 و در نهایت و حال حاضر مطابق قانون مهاجرت و حمایت از پناهندگان مصوب 2002 انجام می‌شود.

تا قبل از سال 1970 کانادا 4 موج مهاجرپذیری را تجربه کرده بود، اما مهاجرت جدید و معاصر کانادا از این سال آغاز شد. برای حائز شرایط شدن در این دوره شخص می‌بایست در شاخص‌های تحصیلات، سن، عنوان شغلی، مهارت‌های شغلی، دانش زبان و داشتن اقوام در کانادا، از جدول امتیازبندی آن زمان 50 امتیاز از 100 امتیاز کسب می‌کرد. در سال 1978 کبک و دولت کانادا تفاهمی مبنی بر حق تصمیم‌گیری برای جذب مهاجر جدید به این استان را منعقد کردند. اگر چه تائید نهایی این تصمیم به عهده دولت مرکزی است. با روی کار آمدن دولت‌ها در کانادا، سیاست‌های مهاجرپذیری کانادا دستخوش تغییرات زیادی شده است، اما در حال حاضر با وجود دولت لیبرال، سیاست مهاجرپذیری شدیداً دنبال می‌شود. استرالیا و کانادا طبق یک مطالعه جامعه‌شناختی در سال 2014 بیشترین استقبال را برای مهاجرت در میان کشورهای غربی دارا هستند.

دلایل اصلی برای جذب مهاجرین در کانادا

سه دلیل اصلی برای جذب مهاجرین در کانادا به‌ صورت رسمی بیان‌ شده است:

Screenshot 2024 11 06 141757

مبدا مهاجرین کانادا

10 کشور اول مبدا مهاجرین کانادا به ترتیب زیر است:

Untitled 5OOcc

جالب است بدانید که درسال 2019 مجموعاً 341.180 اقامت دائم کانادا برای متقاضیان صادر شده است. این اقامت‌ها به ترتیب برای اشخاصی از مبداها و به تعداد زیر صادر شده بود:

Untitled 5OOصص

برنامه سطح بندی مهاجرپذیری کانادا 2023 تا 2025
(Canada’s Immigration Levels Plan 2023-2025)

طبق برنامه مهاجرپذیری کانادا در بازه سال‌های 2023 تا 2025 موسوم به Canada’s Immigration Levels Plan، این کشور اکنون به دنبال جذب بیش از 460000 مهاجر جدید در هر سال است که بالاترین سطح در تاریخ به شمار می‌آید. اهداف مهاجرتی کانادا شامل تقویت اقتصاد، اتحاد مجدد خانواده‌ها و کمک به پناهندگان است.

هر سال، اداره فدرال مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا (IRCC) یک برنامه سطح‌بندی شده مهاجرتی جدید را منتشر کرده و از آن برای برنامه‌ریزی خود استفاده می‌کند.

در سال 2022، کانادا پذیرای بیش از 437000 مهاجر جدید بود. این روند در سال 2023، با هدف جذب 465000 اقامت دائم جدید در حال پیگری است. در سال 2024، کانادا قصد دارد 485000 مهاجر دیگر را نیز جذب کند. همچنین در سال 2025، هدف این کشور پذیرش 500000 اقامت دائم جدید دیگر است. جدول زیر اهداف مهاجرتی کانادا بین سال‌های 2023-2025 را بر اساس طبقه مهاجرتی نشان می دهد:

در جداول ذیل به تفکیک برنامه سطح‌بندی مهاجرپذیری کانادا بین سال‌های 2023 تا 2025 آورده شده است:

(1)    طبقه مهارت‌های عالی فدرال (Federal High Skilled) شامل این برنامه‌های مهاجرتی می‌باشد:

  • برنامه نیروی متخصص فدرال (Federal Skilled Workers Program)
  • برنامه مشاغل مهارت محور فدرال (Federal Skilled Trades Program)
  • برنامه تجربه کانادایی (Canadian Experience Class)

(2)    طبقه سیاست‌های اقتصادی عمومی فدرال (Federal Economic Public Policies) شامل برنامه عمومی و موقت تسهیل اعطای اقامت دائم به اشخاص خارجی در کانادا، خارج از کبک، دارای گواهینامه آموزشی از یک موسسه آموزش عالی کانادایی می‌شود.

(3)    طبقه تجاری فدرال (Federal Business) شامل این برنامه های مهاجرتی می‌باشد:

  • برنامه اشخاص خوداشتغال (Self-Employed Persons Program)
  • برنامه استارتاپ ویزا (Startup Visa Program)

(منبع : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/news/notices/supplementary-immigration-levels-2023-2025.html)

پیمایش به بالا